Amenzi în valoare de 80.000 de lei și opt angajați fără forme legale

Patru angajatori bistrițeni au fost sancționați în luna aprilie, de inspectorii ITM Bistrița-Năsăud din cauza muncii la negru. Cuantumul amenzilor s-a ridicat la suma de 80 de mii de lei. Tot în această perioadă au mai fost depistate opt persoane care munceau fără forme legale de muncă.

În urma controalelor efectuate de inspectorii ITM Bistrița-Năsăud a rezultat faptul că în rândul angajatorilor locali există și unii care continuă să ignore prevederile legale privind munca la negru.

În urma verificărilor, inspectorii i-au sancționat pe reprezentanții unei spălătorii auto din municipiu deoarece la societatea pe care o reprezentau au fost surprinse trei persoane fără forme legale de muncă. Amenda aplicată de inspectorii ITM în acest caz s-a ridicat la 30 de mii de lei.

Nu au scăpat de sancțiuni nici patronii unei firme de construcții din Bistrița, a unui bar din Năsăud și a unei firme de comeț din municipiu, deoarece la toate aceste societăți oamenii legii au găsit cinci persoane care munceau la negru. Inspectorii bistrițeni au aplicat în aceste cazuri amenzi ale căror valoare totală a ajuns la suma de  50.000 de lei.

Trebuie specificat faptul că în rândul celor opt persoane depistate în timp ce munceau fără forme legale s-a aflat și o femeie.

Leave a comment