Raluca Turcan vine la Bistrița pentru a vorbi despre legea privind combaterea violenței în familie

Organizația de Femei a PD-L va derula în perioada următoare o campanie națională de promovare a Legii 25/2012 privind modificarea și completarea legii 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie.

Vineri, 11 mai 2012, ora 17:00 va avea loc la Bistrița dezbaterea publică având această temă, evenimentul urmând să aibă loc în sala de conferințe a Hotelului Metropolis.

Invitat special la această dezbatere publică este Raluca Turcan deputat PDL, unul dintre inițiatorii acestei legi.

Respiră fără frică…sunt bine! este mesajul campaniei naționale inițiată de OFPDL, mesaj motivant și mobilizator, cu încărcătură emoțională care să conștientizeze  persoanele a căror viață, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violență.

Legea privind combaterea violenței în familie a fost adoptată în urma unei campanii inițiate de postul  de televiziune Acasă TV în septembrie 2011. Campania derulată de postul Acasă TV  “Durerea nu este iubire”, derulată în cadrul emisiunii “Poveștiri adevărate”, a dus la strângerea a 74.000 de semnături în favoarea adoptării acestei legi.

Pe parcursul campaniei, sute de femei și-au destăinuit propria poveste și au mărturisit coșmarul prin care au  trecut,  violențele inimaginabile pe care le-au trăit fără să aibă nici o protecție sau șansa de evadare din această situație. Printre inițiatorii acestui act normativ se află 54 de senatori ți deputați PDL .

Leave a comment