Treisprezece persoane din Cluj și Bistrița-Năsăud, cercetate pentru contrabandă cu alcool

Treisprezece persoane din județele Cluj și Bistrița-Năsăud, suspectate că făceau parte dintr-o rețea de contrabandă cu alcool, sunt cercetate de polițiști, prejudiciul cauzat statului prin neplata accizelor fiind de aproximativ 400.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliția Județeană Cluj, în perioada 2011-2012 un număr de 13 persoane au achiziționat, au deținut și au comercializat alcool și produse derivate din alcool, obținute de la alți furnizori decât cei autorizați, către persoane fizice și juridice din județul Cluj, fără plata accizei prevăzute de lege.

Luni dimineață, în urma unui control în trafic făcut de polițiști pe drumul european 60 a fost prins în flagrant un bărbat care avea în autoturism cantitatea de 328 de litri de alcool etilic îmbuteliat în recipiente de doi litri.

Tot atunci, sub îndrumarea procurorului, polițiștii au făcut 20 de percheziții domiciliare în județele Cluj și Bistrița-Năsăud.

În urma controalelor din județul Cluj, polițiștii au confiscat sumele de 6.433 de lei, 210 euro, precum și două autoturisme, un laptop, 950 de grame de colorant folosit în prepararea unor băuturi spirtoase și 1.758 de litri de alcool etilic.

De asemenea, la o fabrică neautorizată de producere și comercializare a alcoolului din județul Bistrița-Năsăud, oamenii legii au găsit 21.400 de litri de alcool, fără sigiliu. Lucrătorii Direcției Județene de Accize și Operațiuni Vamale Cluj au dispus sigilarea cantității de alcool până la soluționarea dosarului penal aflat în instrumentare.

Prejudiciul cauzat se ridică la circa 400.000 de lei, constituit din accize datorate statului.

Opt bărbați au fost inițial reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior au primit interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu sau țara.

Toți cei 13 membri ai grupării infracționale sunt cercetați pentru achiziționarea de alcool etilic și de distilate în vrac de la alți furnizori decât antrepozitarii autorizați pentru producție sau expeditorii înregistrați de astfel de produse, deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, și înșelăciune privind calitatea mărfurilor.

Leave a comment