23/09/2017

Vremea afectează sănătatea

În ultima perioadă ne confruntăm tot mai des cu o situaţie ciudată. Începutul zilei este unul călduros, cu mult soare, pentru ca mai apoi situaţia să se schimbe şi să avem parte de câte o ploaie zdravănă. Ei bine trebuie să ştiţi că astfel de variaţii meteorologice ne afectează pe fiecare, tocmai de aceea este indicat să luăm măsurile potrivite pentru a evita o răceală, o gripă şi de ce nu, un leşiun în plină stradă în zilele călduroase. Ce trebuie să faceţi ca să vă feriţi de toate aceste neplăceri veţi afla din materialul următor.

Dimineţile sunt răcoroase, după amiezile, chiar călduroase, până la un moment dat când vine ploaia. Deja ne-am obişnuit cu aceste lucruri, însă trebuie să ştim că tocmai din cauza acestor variaţii organismul nostru este predispus la tot felul de afecţiuni sezoniere, de genul virozelor şi nu numai.

În astfel de zile, în care avem parte şi de căldură năucitoare, dar şi de câte o ploaie zdravană, medicii ne recoamndă să fim atenţi la ce consumăm. Pentru a evita afecţiunile, aceştia chiar ne îndeamnă să luăm în calcul sauna, masajul şi de ce nu acupunctura.

În cazul în care ploaia v-a luat pe nepregătite, trebuie neapărat ca atunci când ajungeţi acasă să vă reîncălziţi corpul. În caz contrar lucrurile se pot complica.

În zilele toride medicii ne recoamndă să conumăm lichide, tocmai pentru a evita deshidratarea. Mai mult aceştia ne indică să folosim îmbrăcăminte deschisă la culoare şi să renunţăm la cafea, dar şi la băuturile răcoritoare şi la cele alcoolice. Specialiştii mai recomandă consumul lichidelor îndulcite cu miere, dar şi 2-3 duşuri pe zi.