Vremea afectează sănătatea

În ultima perioadă ne confruntăm tot mai des cu o situație ciudată. Începutul zilei este unul călduros, cu mult soare, pentru ca mai apoi situația să se schimbe și să avem parte de câte o ploaie zdravănă. Ei bine trebuie să știți că astfel de variații meteorologice ne afectează pe fiecare, tocmai de aceea este indicat să luăm măsurile potrivite pentru a evita o răceală, o gripă și de ce nu, un leșiun în plină stradă în zilele călduroase. Ce trebuie să faceți ca să vă feriți de toate aceste neplăceri veți afla din materialul următor.

Diminețile sunt răcoroase, după amiezile, chiar călduroase, până la un moment dat când vine ploaia. Deja ne-am obișnuit cu aceste lucruri, însă trebuie să știm că tocmai din cauza acestor variații organismul nostru este predispus la tot felul de afecțiuni sezoniere, de genul virozelor și nu numai.

În astfel de zile, în care avem parte și de căldură năucitoare, dar și de câte o ploaie zdravană, medicii ne recoamndă să fim atenți la ce consumăm. Pentru a evita afecțiunile, aceștia chiar ne îndeamnă să luăm în calcul sauna, masajul și de ce nu acupunctura.

În cazul în care ploaia v-a luat pe nepregătite, trebuie neapărat ca atunci când ajungeți acasă să vă reîncălziți corpul. În caz contrar lucrurile se pot complica.

În zilele toride medicii ne recoamndă să conumăm lichide, tocmai pentru a evita deshidratarea. Mai mult aceștia ne indică să folosim îmbrăcăminte deschisă la culoare și să renunțăm la cafea, dar și la băuturile răcoritoare și la cele alcoolice. Specialiștii mai recomandă consumul lichidelor îndulcite cu miere, dar și 2-3 dușuri pe zi.

Leave a comment