Aproximativ 5.500 de bistrițeni candidează la alegerile locale

Aproximativ 5.500 de bistrițeni candidează la alegerile locale din 10 iunie din partea a 20 de partide, alianțe politice sau alianțe electorale, ceea ce reprezintă circa 2% din populația județului calculată la recensământul de anul trecut.

Potrivit statisticii comunicate joi de Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud, partidul cu cei mai mulți candidați, 1.059 persoane, este PDL, iar cel cu cei mai puțini candidați, doar trei persoane, este Partidul Socialist Român.

După PDL, PP-DD are cei mai mulți candidați, 721 persoane, urmat de PSD (565 candidați), PNL (526 candidați) și USL (526 candidați).

Pentru cele 62 de funcții de primar au fost depuse 242 candidaturi, dintre care zece sunt pentru funcția de primar al municipiului Bistrița. În schimb, în comunele Runcu Salvei și Salva au fost depuse doar câte două candidaturi pentru funcția de primar, din partea PDL, respectiv USL.

În județul Bistrița-Năsăud sunt așteptați la urne, în 10 iunie, 261.813 alegători, dintre care 272 sunt cetățeni din alte state membre ale Uniunii Europene. AGERPRES

Sursa foto: www.ziarelive.ro

Join the Conversation

1 Comment

  1. Prea  multi oameni pentru politica …si prea putina politica pentru oameni   !!!

Leave a comment