În primele trei luni ale anului, peste 1.000 de bistrițeni și-au găsit un loc de muncă

Peste 1.000 de bistrițeni au reușit să se angajeze în primele trei luni ale acestui an, potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud.

Cei mai mulți dintre noii angajați au fost tineri, de maxim 25 de ani, dar persoane cu studii primare.

Datele au fost făcute publice prin raportul privind stadiul realizării Programului de Ocupare a Forței de Muncă al ANOFM, făcut public la data de 31 martie anul curent.

Astfel, potrivit raportului, peste 1.000 de bistrițeni au reușit să-și găsească un loc de muncă în primul trimestru al acestui an. Cele mai multe angajări s-au făcut pe perioadă nedeterminată, respectiv 780.

Å¢inta până la sfârșitul acestui an este de ocuparea a 4.500 de locuri de muncă, din care 300 ca urmare a participării la cursurile de formare profesională, 200 prin acordarea de alocații celor care se încadrează în muncă înainte de expirarea șomajului, 650 de locuri să fie ocupate de șomerii de peste 45 de ani, sau de unici întreținători ai familiei monoparentale.

De asemenea se dorește ca până la finalul programului se mai dorește încadrarea în muncă a 300 de absolvenți ai instituțiilor de învățământ , prin subvenționarea locului de muncă, iar 130 prin stimularea mobilității forței de muncă.

La acest din urmă capitol s-au înregistrat cele mai bune rezultate.  Spunem asta deoarece în primele 3 luni ale anului, aproape 50 de persoane, din care peste 30 proveneau din mediul rural, s-au angajat în altă localitate, schimbându-și domiciliu.

Alte două persoane s-au angajat într-o localitate situată la peste 50 km față de domiciliu.

Leave a comment