PDL a depus cele mai multe candidaturi la alegeri în județ, urmat de PP-DD

Partidul Democrat Liberal a depus cele mai multe candidaturi la nivelul județului Bistrița-Năsăud, fiind urmat în această statistică de PP-DD, potrivit datelor prezentate miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, de președintele Biroului Electoral Județean (BEJ), judecătorul Reghina Berari.

La alegerile locale din 10 iunie, la nivelul județului au depus candidaturi 20 de alianțe politice, alianțe electorale și partide politice, iar în funcție de numărul de candidați al fiecăreia s-a completat BEJ cu reprezentanți ai acestora.

Prima completare s-a făcut cu reprezentantul PDL, având în vedere că acest partid a depus cele mai multe candidaturi, urmat de PP-DD, PSD, PNL, USL, PRM, UNPR, UDMR, PER, PNÅ¢CD, Partidul Conservator, PP-LC și Alianța Civică Democrată a Romilor.

BEJ a efectuat, de asemenea, tragerea la sorți pentru stabilirea locurilor pe buletinele de vot la nivel județean ale partidelor parlamentare, cu mențiunea că, în cazul în care unul dintre aceste partide formează o alianță într-o localitate, locul pe buletin al alianței va fi dat de cel mai bun loc obținut la tragerea la sorți județeană a unuia dintre partidele parlamentare componente.

Astfel, primul loc l-a obținut UDMR, al doilea PNL – ceea ce face ca, implicit, USL să fie pe locul al doilea pe buletine în localitățile unde liberalii și social-democrații au candidați comuni -, locul al treilea a revenit PDL, urmat de PC, PSD și UNPR.  Candidaturile pentru alegerile locale din iunie au fost definitivate în cursul zilei de 8 mai în întreg județul, urmând ca joi să se facă o statistică a numărului total de persoane care și-au exprimat intenția de a candida. AGERPRES

Leave a comment