Pe 10 mai se sărbătorește Ziua Păsărilor și a Arborilor

In fiecare an la data de 10 Mai se sarbatoreste Ziua Pasarilor si a Arborilor . Aceasta zi  a aparut la initiativa iubitorilor de natura, care au dorit sa faca public faptul ca nu e nimic rau in a da atentie naturii sau a fi mai buni cu aceasta, natura fiind o minune care ne inconjoara. Oamenii ar trebui sa fie mereu in armonie cu natura. In acelasi timp, prin ocrotirea pasarilor si a arborilor se realizeaza si conservarea habitatelor.

Elevii de la Grupul Scolar Agricol Bistrita au marcat si anul acesta, ca de fiecare data acest eveniment din calendarul ecologic prin montarea de adaposturi pentru pasari in parcul din incinta scolii, efectuarea de lucrari de intretinere a arborilor, vizionarea de prezentari power point pe tema importantei ocrotirii pasarilor si a arborilor. S-a dorit de asemenea extinderea activitatii si in Parcul Municipal, ca si in anii anteriori, dar acest lucru nu s-a putut realiza datorita lucrarilor de reabilitare a parcului, cu angajamentul de a continua si in anii urmatori.

Prin marcarea acestei zile dorim sa atragem atentia asupra faptului ca pasarile si habitatele lor sunt in pericol, iar daca noi cei care suntem responsabili de protejarea lor nu facem tot ce ne sta in putinta pentru a le salva, riscam sa le pierdem.

„Nu vom salva tot ce ne-ar placea sa salvam, dar vom salva mai mult decat daca n-am fi incercat deloc.” Sir Peter Scott.

Liana Beudean ! Grup Scolar Agricol

Leave a comment