Dușa către șefii de deconcentrate din Bistrița-Năsăud: Să vă feriți să participați la campanie

Ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Mircea Dușa, i-a atenționat, sâmbătă, la Bistrița, pe șefii de deconcentrate din județ, să se ferească să participe la campania electorală și să aibă acțiuni politice dacă vor să își păstreze funcțiile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Atrag atenția reprezentanților direcțiilor deconcentrate: să vă feriți să participați la campanie și să aveți acțiuni politice. Aveți o misiune foarte clară, de a asigura bunul mers al instituțiilor. Doamna prefect, vă rog să fiți foarte fermă. Rog pe toată lumea să respecte legea și să nu se implice în campania electorală. Lăsați campania pe seama candidaților, ocupați-vă de gestionarea problemelor județului. Accentuez: vedeți-vă doar de problemele care vă intră în atribuții”, a spus, la instalarea noului prefect al județului Bistrița-Năsăud, Mircea Dușa.

Acesta a adăugat că șefii de instituții trebuie să decidă dacă rămân în administrație sau dacă fac politică.

“Vă rog să vă hotărâți: vă ocupați ori de politică, ori de cariera de funcționar public. Nu cred că doamna prefect va admite ca în perioada de campanie să mai faceți acest lucru. Politizarea administrației trebuie să se termine. Dacă se întâmplă, prefectul va lua măsuri”, a spus Dușa.î

El i-a cerut noului prefect să fie un factor de echilibru în județ și i-a transmis să fie ferm în ceea ce privește implicarea șefilor de deconcentrate în campania electorală.

“Trebuie să asigurați respectarea legii și a Constituției în ceea ce privește gestionarea tehnică a alegerilor. Ulterior datei de 10 iunie va urma o perioadă agitată, vor trebui constituite consiliile locale și județene. Misiunea unui prefect este aceea de a fi echidistant politic și de a asigura respectarea Constituției”, a spus Dușa.

Ministrul a afirmat că prefectul are trei atribuții principale, respectiv transpunerea în teritoriu a programului de guvernare, aceea de a urmări și veghea la respectarea legilor și coordonarea instituțiilor și serviciilor deconcentrate.

“Trebuie să demonstrați, ca reprezentant al Guvernului Ponta, că veți face o altfel de administrație locală, în interesul cetățenilor, să fiți un factor de echilibru în județ”, a declarat Dușa.

Ministrul a oficiat, sâmbătă, la Bistrița, ceremonia de instalare în funcție a noului prefect de Bistrița-Năsăud, Nastasia Ani Bob, susținută de PNL să ocupe această funcție, ea înlocuindu-l pe Daniel Cristian Florian.

Sursa foto: www.adevarul.ro

Leave a comment