Primăriile și Consiliul Județean – nevoite să returneze aproape 14 milioane lei la fondul de rezervă

Primăriile din județul Bistrița-Năsăud și Consiliul Județean sunt nevoite să returneze aproape 14 milioane lei din banii primiți din fondul de rezervă al guvernului, ceea ce reprezintă circa 88% din sumele ajunse în județ, potrivit datelor comunicate luni de Direcția Generală a Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud.

Din cele 39 de primării care au primit bani de la guvernul Ungureanu, doar opt primării au utilizat banii primiți: Bistrița Bârgăului, Sânmihaiu de Câmpie, Șieu Măgheruș, Livezile, Ilva Mare, Ilva Mică, Runcu Salvei și primăria orașului Năsăud.

Din totalul de 15.870.000 lei care au ajuns în județ, din care două milioane lei ar fi trebuit cheltuite de Consiliul Județean, se vor întoarce în fondul de rezervă al guvernului 13.904.700 lei.

Un număr de 39 de primării din Bistrița-Năsăud și Consiliul Județean au beneficiat de alocări bugetare din partea fostului guvern în luna aprilie. Dintre primăriile beneficiare, 22 sunt conduse de primari PDL, șapte de primari PNL și zece de primari PSD.

În județul Bistrița-Năsăud, PDL are 22 primari, la care se adaugă conducerea Consiliului Județean, PSD 30 primari, iar PNL – nouă. AGERPRES

Sursa foto: www.turdanews.net

Leave a comment