23/09/2017

FOTO: Andreea Marin Bănică, despre călătoria sa în Africa, la Ciad

Andreea Marin Bănică a început filmările pentru o nouă emisiune, care va fi difuzată pe postul naţional de televiziune Realitatea Tv. Emisiunea se va intitula “Trezeşte România” şi în prima ediţie va fi prezentată o călătorie pe care Andreea Marin Bănică a efectuat-o la Ciad, pe urmele unui medic stomatolog român.

Primul popas în drumul meu spre Ciad a fost aeroportul din Roma. Este un obicei pe care îl am la fiecare plecare: la prima oprire îmi iau “carnetelul norocos” pe care- l folosesc apoi ca jurnal de călătorie. Aşa s-au adunat carneţele colorate din întreaga lume, le cunosc după cotor, după miros, doar la atingere…  Mai târziu, prima întâlnire cu medicul român care m-a făcut să străbat pământul până în inima moartă a Africii şi primul contact cu Ciadul au avut loc într-o maşină care mergea la fel de bine precum o căruţă şi un şofer ale cărui umor şi detaşare sunt contrastul atât de necesar pentru a rezista în faţa vieţii aride pe care populaţia de acolo o trăieşte” povesteşte Andreea Marin Bănică.

În final, pot spune că a meritat din plin efortul de a călători o zi şi jumătate pentru a-l întâlni pe acest om extraordinar, a fost o experienţă de neuitat şi o lecţie de viaţă veţi întelege mai bine de ce spun asta pe 1 iunie, la Realitatea TV, când veţ afla întreaga sa poveste” a mai completat Andreea Marin Banică.