Categories
Agenda Bistrita News

Doamna de fier se destăniuie! Vezi un interviu cu Mica Oprea

Mica Oprea, doamna de fier a administrației locale (de fapt domnișoara) a lămurit câteva aspecte legate de viața ei. Înaltul funcționar public susține că nu se teme de nimic și nu-i pasă de dușmanii care acum deschid sticle de șampanie în cinstea plecării sale din Prefectură. Crede că a lucrat cu demnitate și nu i se poate reproșa nimic. Se simte legată de județ și i-a cerut lui Ponta să o lase să muncească în Bistrița-Năsăud.  Doar că încă nu a primit răspuns în acest sens. Ca șefă de cancelarie, Mica Oprea câștiga aproape 1.000 de euro.

Sunteți supărată că plecați de la Prefectură?

Eu, supărată? Nicidecum, pentru că știam că voi pleca și nu mă leg de scaun pe viață. Vin alții și o să vedem ce pot face ei.

Unde veți merge?

De când a trecut moțiunea și a venit Ponta la Guvern, mi-am dat seama cum stau lucrurile, că nu sunt naivă. De aceea am înaintat primului-ministru o solicitare de reactivare a postului pe cere îl dețin și anume acela de inspector guvernamental. Eu dețin această calitate, pe județul Vâlcea și am cerut repartizarea în Bistrița-Năsăud. Aștept răspuns! Nu cred că ar fi motive să îmi fie respinsă cererea. Profesional aș putea să merg secretar de comună, dar ar însemna o treaptă mai jos.

De ce sunteți catalogată ca fiind o doamnă de fier?

Habar n-am! Poate că nu sint așa feminină. Profesional vorbind nu cred că am spânzurat pe nimeni de limbă. Aaaaaaaaaa, că au mai fost nemulțumiri, în special între angajații de aici? Asta e; nu te place toată lumea și nici nu m-a interest să fac cuiva pe plac. Am făcut administrație dintotdeauna și de 30 de ani lucrez în acest județ. Dacă plec de la Prefectură, ce? Credeți că mă tem de ceva? La ăia ce se bucură, le transmit ceva: când aude lumea de ei sau au realizat ceva important, ca și în cazul meu, atunci să vorbească… Până atunci… Vă spun ceva: faptele rămân, nu vorbele sau bârfele.

Ați fi dispusă să mergeți înapoi la Primăria Bistrița, de unde ați venit?

Nuuuuuu, în niciun caz! Pe Floare Gaftone o puteți anunța să fie liniștită pentru că nu vreau să îi iau locul, indiferent cine câștigă Primăria Bistrița. De acolo am plecat mai sus, pentru că simțeam că mă plafonez și nu regret nimic.

Public, ați apărut destul de rar. De ce?

M-am ferit să apar pentru că nu-mi place. Eu altceva trebuie să fac, nu să mă dau mare la fiecare eveniment. Nu mă interesează.

De ce credeți că deranjați, dacă tot sunteți atât de bună, din punct de vedere profesional?

Pentru că eu nu fac compromisuri de niciun fel. Eu fac doar administrație și nu fac jocul nimănui. Îl puteți întreba pe Pupeză, pe Szilagyi, pe Florian, pe toți. La mine nu merge cu compromisuri ca în alte părți. De aceea nu mă vor toți. Am avut controale și la Prefectură și a ieșit totul ok. La primărie, la fel, nimeni nu mi-a reproșat ceva, vreodată. Eu vreau să fiu demnă, pentru că semnătura mea rămâne pe documente și la greu toți te lasă. Sunt atâtea exemple. Deci eu nu fac politică, nu am mers în campanie și nu am adeziune la niciun partid. Și nici nu o să fac așa ceva vreodată, vă asigur.

Pe termen scurt, doriți o pauză de relaxare sau vreți să vă angajați cât mai repede?

Să lucrez, aia vreau. Pentru că eu din salariu trăiesc, ce să fac?

Ce avere aveți?

Avere? Ce să am? Un apartament semi-vagon și un Volkswagen Golf. Atât. În viață nu m-au interest averile, că eram departe acum dacă urmăream așa ceva. Dar eu nu fac compromisuri. Nu uitați că am venit singură în Bistrița, nu aveam pe nimeni. Pe forțele proprii am ajuns unde am ajuns, fără să fac tâmpenii.

Pe unde am fost am lăsat lucrurile în ordine, iar succesorii mei ar trebui să-mi mulțumească.

Ați fi tentată să mergeți la București, în administrația centrală?

Hmmmmmm! Pentru mine ar fi o provocare, dar aș prefer să fiu pe județ, pentru că de 30 de ani lucrez aici. Deși poate m-ar tenta așa ceva, nu se știe.

Păreți relaxată, nu vă temeți de ce vă rezervă viitorul?

Am credință în Dumnezeu și de aceea nu mi-e frică de nimic. Pentru că știu că Dumnezeu e alături de mine.

Discuția a avut loc în ultima zi a Micăi Orea în calitate de șef de cancelarie la Prefectură.

Cosmin Botezat

4 replies on “Doamna de fier se destăniuie! Vezi un interviu cu Mica Oprea”

1000 euro? Jesus man!  JESUS MAN! Jesus MAN! oooo  JESUS!   Cam mult! Aud ca sunt 65 de angajati? Oare la ce ne trebuie o armata de angajati? Sa o lase pe Doamna sa lucreze si sa de-a afara JUMATATE! Consilieri personali care ii gasesti la coafor, fufe care fac cafeaua, etc!Toate puse politic sau cu pile! ..100 euro…jesus man………….Nu e feminina! Pai daca nu e sexy normal  ca nu o vreau AFEMEIATII de la Prefectura!

De astfel de oameni avem nevoie, care sa fie profesionisti si sa stie ce fac. Sa fie oameni cu frica de Dumnezeu si cu respect pentru oameni. Mai bine dai 1000 de euro la o persoana care face treaba, decat cate 500 la 3 care taie iarba la caini

Este cea mai mare prostie sa renunti la Mica Oprea; sunt sigur ca nu a facut niciodata politica si nici compromisuri; o stiu de 30 de ani si o recomanda profesionalismul, seriozitatea si rigurozitatea; a venit in judet imediat dupa terminarea facultatii,
 n-a avut pe nimeni, nu s-a bazat pe nimeni decit pe fortele proprii; singurul ei defect este duritatea cu care trateaza subalternii, dar acestia stiu ca sunt siguri pe deciziile pe care
 le-a incuviintat Mica si nu i-a lasa niciodata singuri……..ceea ce este mare lucru in zilele noastre;

Leave a Reply