Categories
Bistrita News Sănătate

În Bistrița-Năsăud, o singură persoană a fost diagnosticată în acest an cu boala Lyme

O singură persoană din Bistrita-Nasaud a fost diagnosticată cu boala Lyme de la începutul anului și până în prezent, în urma înțepăturilor de căpuse, potrivit informațiilor date publicității vineri de Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

Potrivit medicului Aida Colda de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bistrița-Năsăud, citată de Mediafax, cu boala Lyme a fost diagnosticat un adult.

Conform sursei citate, anul trecut au fost cinci persoane diagnosticate cu această boală, iar în 2010 – una singură.

“Sunt multe persoane mușcate de căpușă, dar nu toate se îmbolnăvesc. Lyme este o boală infecțioasă produsă de o bacterie, Borrelia Burgdorferi, care este transmisă omului prin mușcătura de căpușă”, a declarat sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, Gabriela Remeș, a declarat că în preajma zilei de 1 Mai, când multă lume a ieșit la iarbă verde, s-au prezentat la urgență, în decurs de zece zile, 15 persoane înțepate de căpușe.

“În fiecare săptămână avem cazuri noi, dar mai puține față de perioadele în care lumea iese la iarbă verde”, a declarat Gabriela Remeș.

Sursa foto: www.antena3.ro

Leave a Reply