FOTO: Târg de artă populară, pe pietonalul Liviu Rebreanu

Astăzi, la Bistrița a debutat o nouă ediție a Maialului Maghiar, eveniment marcat anual în municipiu.

Acțiunile dedicate acestui eveniment se vor desfășura pe parcursul a două zile, astăzi și mâine, în două locații diferite. Dacă astăzi, bistrițenii sunt invitați să ia parte la acțiunile care vor avea loc pe pietonalul Liviu Rebreanu, mâine, manifestările se vor muta în Pădurea Schullerwald.

Astăzi, organizatorii au pregătit pentru vizitatori un târg de artă populară, iar după-amiază vor avea loc și spectacole folclorice susținute de diverse ansambluri folclorice, atât din Bistrița, cât și din alte județe ale țării.

La târgul de artă populară care se desfășoară la această oră pe pietonalul Liviu Rebreanu pot fi găsite diverse obiecte realizate manual de meșteri populari. Bijuterii, vase de lut, îmbrăcăminte specifică portului maghiar, dulciuri și multe alte produse sunt expuse la standurile special amenajate de pe pietonal.

La ora 16:00 va avea loc o paradă a portului popular, urmând ca la 16:30 să aibă loc deschiderea festivă a evenimentului.

Mâine, în Pădurea Schullerwald vor avea loc o serie de concursuri, printre care și cel de gptit gulaș pentru care s-au înscris 21 de echipe.

Maialul Bistrițean Maghiar se va încheia mâine seară cu un program artistic susținut de Ansamblul „Sincron”Bistrița, Ansamblul Folcloric „Kaláris” ! Keteghhaza (Ungaria) și Ansamblul Folcloric „Vadrózsa” ! UDMR Bistrița.

Leave a comment