FOTO: Gulaș pentru toată lumea în Pădurea Schullerwald

Încă de dimineață, Pădurea Schullerwald a prins viață. Peste 20 de bucătari, amatori și profesioniști s-au prezentat în pădure, unde și-au aranjat ceaunele, au pornit focul și s-au pus pe treabă.

Cu îndemânare, legumele au fost repede pregătite, carnea la rândul ei a fost tăiată bucățele nici prea mari, nici prea mici, iar gulașul, în cele din urmă, a fost pus la foc….toate acestea după rețete păstrate la secret, despre care bucătarii nu au vrut să pomenească niciun cuvant.

Cu șorțurile în brâu, bucătarii nu au stat pe gânduri și s-au pus pe treabă. Au tăiat kilograme de legume, au pregătit carnea, iar cu zâmbetul pe buze au pus gulașul la foc. Fiecare echipă a strecurat și câte un ingredient secret. Unii au recunoscut faptul că pentru un gulaș nemaipomenit, nu contează ingredientele, ci tehnica.

Bucătarii profesioniști au făcut o adevărată demonstrație de forțe, amatorii nu s-au lăsat nici ei, chiar dacă concurența a fost una ridicată, au recunoscut-o chiar oamenii simpli care au decis astăzi să gătească pentru bistrițeni.

Atmosfera a fost întreținută de muzica cu specific maghiar, dar și de cântecele fanfarelor prezente și ele la eveniment.

Reprezentanții municipalitiății s-au arătat mulțumiți de manifestare, ba mai mult, aceștia sunt de părere că cea de-a doua zi a maialului este una de succes.

„ Suntem în cea de-a doua zi a maialului, iată că cei 21 de concurenți au început deja pregătirea gulașului (…) Sperăm ca acest eveniment să fie de succes și bistrițenii să se prezinte în număr mare” a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști.

Dorința municipalității s-a îndeplinit în cele din urmă, deoarece la orele după-amiezii, sute de bistrițeni au ajuns în Pădurea Schullerwald, cu atât mai mult cu cât vremea de afară a ținut cu ei.

Leave a comment