Categories
Bistrita CJC Cultura

FOTO: NUȘENI: Lansarea candidaților PD-L BN și dezvelirea monumetului eroilor

În această după-amiază, în localitatea Nușeni a avut loc un dublu eveniment. Este vorba despre dezvelirea unui monument în cinstea eroilor celor două războaie mondiale, dar și lansarea candidaților Partidului Democrat-Liberal Bistrița-Năsăud pentru această comună.

Înalt Prea Sfințitul Andrei, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și al Clujului, Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, a săvârșit alături de un sobor de preoți ceremonialul religios în cinstea eroilor căzuți la datorie.

La eveniment au luat parte sute de localnici din comuna Nușeni, cărora li s-au alăturat și oficialitățile locale, în frunte cu președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Liviu Rusu și primarul comunei Nușeni, Ioan Mureșan.

Ioan Mureșan a declarat că “inaugurăm astăzi acest monument dedicat eroilor și ne gândim cu respect la cei care încă mai poartă răni. Istoria se face cu fapte reale și sacrificii, mai puțin vorbe”.

Liviu Rusu la rândul său a completata că “este greu să explici în câteva cuvinte ce înseamnă jertfa față de popor și față de Dumnezeu. Cel care se jertfește pentru sine și neamul său merită tot respectul celor din jur”.

După ceremonialul religios a avut loc și o depunere de coroane la monumentul inaugurat și mai mult, a defilat și Garda de Onoare.

După acest eveniment, la Nușeni, Partidul Democrat-Liberal Bistrița-Năsăud și-a lansat candidații pentru fotoliul de primar (Ioan Mureșan) și pentru cel de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud (Vasile Borș). Și deputatul Ioan Oltean a fost prezent la eveniment.

Leave a Reply