Întâlnire la ceas de taină, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud

Noaptea muzeelor a fost petrecută de aproximativ 30 de tineri, membri ai Clubului Studenților Liberali, în galeriile Muzeului Județean Bistrița-Năsăud, alături de istoricul de artă Vasile Duda.

Acesta le-a prezentat tinerilor diverse informații cu privire la istoria cetății Bistrița și a parcursului său istoric. De asemenea, s-a predat și o lecție referitoare la simbolul struțului la Bistrița, dar și a manifestărilor artistice din perioada modernă și comunistă. Posibilitatea vizitării muzeului în această formă a deschis pentru cei 30 de studenți o viziune nouă cu privire la ceea ce reprezintă spațiul bistrițean.

Evenimentul are o importanță deosebită pentru tinerii studenți liberali având în vedere faptul că,  pentru prima dată într-o perioadă lungă de timp, o instituție precum Muzeul Județean BN devine accesibilă și integrată în experiența urbană.

Această întâlnire „de taină” reprezintă o acțiune dintr-o serie lungă de evenimente având ca scop descoperirea orașului, prin care studenții liberali vor să înțeleagă mai bine fundamentul istoric și să dezvolte un mai mare atașament față de Bistrița. Următoarea activitate de acest gen va fi ,,Noaptea Albă a Monumentelor”.

Președinte CSL BN, Adrian Solcan

Leave a comment