25/09/2017

FOTO: Sute de spectatori la Festivalul Concurs ”De Ispas la Năsăud”

Festivalul Concurs ”De Ispas la Năsăud” a avut loc aseară, sute de spectatori fiind cu ochii pe concurenții care au pus în acest an juriul la o grea încercare.

Acest festival a ajuns la ediția a XVIII – a, deși Zilele Năsăudului au împlinit abia 11 ediții. Cu siguranță  concurenții din județ și din țară au venit pregătiți să câștige, motiv pentru care evoluțiile au fost de o foarte bună calitate. Fiecare concurent a interpretat o doină și un cântec cu acompaniament.

Pe scena special amenajată pentru Ispasul Năsăudean au urcat copiii cu vârste între 7 și 14 ani, au evoluat nu mai puțin de 21 de concurenți la această secțiune, dar au surprins plăcut atât juriul, cât și publicul. 18 concurenți au evoluat aseară, după care, până ce juriul a deliberat, pe scenă au urcat interpreți consacrați, inclusiv Ana Strâmturean, Ana Ilca Mureșan și Cristian Pomohaci.

Juriul din acest an nu numai că este unul avizat, e și extrem de pretențios. Din juriu fac parte: Prof. Dr. Dorel Cosma, Mircea Prahase, Eugenia Florea, Sergiu Vitalian Vaida, Cristian Pomohaci, Emilia Bubulac, Cornelia Neaga, Virginia Linul, Camelia Argint, Pahone Pop, dar și doi invitați din străinătate  (din Bulgaria, respectiv Slovacia).

După cum era de așteptat muzica bună i-a scos din case pe năsăudeni, cu mic cu mare, cu cățel sau fără, oamenii au stat cu ochii pe scenă, iar muzica bună a mers de minune cu un grătar, o frigăruie sau o bere rece.

Pentru ca seara să se încheie așa cum trebuie, artificiile au luminat cerul Năsăudului la miezul nopții.

Astăzi  sunt așteptați pe stadionul din Năsăud mii de oameni, pentru a lua parte la Gala Laureaților Festivalului Concurs ”De Ispas la Năsăud”, care va începe de la ora 13:00.