Prins de polițiști în timp ce transporta tigări de contrabandă

La finele acestei săptămâni, polițiștii au oprit în trafic, pe DN 17D, pe raza localității Salva, un autoturism condus de A. V. de 29 ani din Ilva Mică.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, în interiorul acestuia a  fost găsită cantitatea totală de 1.010 pachete țigarete (20.200 țigarete), de proveniență Ucraina, care conform declarației, urma să fie comercializată pe raza județului Bistrița-Năsăud.

După inventarierea pachetelor cu țigarete, s-a procedat la sigilarea și confiscarea întregii cantități, iar mijlocul de transport mai sus menționat a fost indisponibilizat de către organele de poliție.

În urma extinderii cercetărilor,  la un magazin pe raza comunei Telciu au fost descoperite un număr de 15 cartușe de țigări (3.000 țigarete) având aplicate timbre de proveniență Republica Ucraina, achiziționate de la același bărbat.

Pe fondul celor constatate, reprezentantul legal a fost sancționat contravențional cu suma de 6.000 lei și a fost confiscată întreaga cantitate de țigări.

Cercetările continuă de către lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, evaziune fiscală și deținere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării.

Sursa foto: www.libertatea.ro

Leave a comment