23/09/2017

Posturi de medic deblocate la Ambulanţă, rămase fără candidaţi

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud a obţinut deblocarea a două posturi de medic, având în vedere că se confruntă cu un deficit de personal medical superior, însă nimeni nu s-a prezentat la concurs până la această dată, potrivit datelor prezentate joi, în şedinţa Colegiului prefectural, de directorul acestei instituţii, Annabella Muzsi.

Directorul SAJ recunoaşte că deficitul de medici afectează activitatea instituţiei, unele cazuri medicale unde ar trebui să fie prezent şi un specialist fiind asigurate doar cu asistenţii medicali.

‘Numărul cazurilor asistate de medic a fost de 865 (în primul trimestru al anului 2012 – n.r.), reprezentând 14,26% din totalul solicitărilor, cu o medie pe 24 de ore de 9,5 cazuri. Acest procent îl considerăm foarte mic, dar din păcate nu putem asigura mai mult, deoarece numărul medicilor în Serviciul Judeţean de Ambulanţă este foarte mic. Ne desfăşurăm activitatea în prezent cu patru medici în teren, care lucrează câteodată peste puterile lor. (…) Deşi în anumite cazuri nu este suficientă prezenţa unui asistent medical, cazul ar implica prezenţa unui medic, totuşi suntem nevoiţi ca din lipsă de personal medical superior să asistăm unele cazuri numai cu asistenţi medicali’, a spus Muzsi.

Chiar dacă SAJ a obţinut deblocarea a două posturi de medic, pentru care nu s-a prezentat însă nimeni la concurs, directorul Annabella Muzsi a cerut Ministerului Sănătăţii să deblocheze şi alte asemenea posturi.

Potrivit datelor prezentate în şedinţa Colegiului prefectural, la staţia de ambulanţă din Bistriţa sunt angajaţi doar trei medici din totalul de nouă posturi, la cea din Năsăud doar unul din cele două posturi prinse în organigramă, iar la staţia Beclean nu este ocupat niciunul din cele două posturi de medic.

Deficit de personal există şi la capitolul asistenţi medicali şi ambulanţieri, însă directorul SAJ Bistriţa-Năsăud spune că în această privinţă nu îşi face probleme, deoarece există deja oameni care pot ocupa aceste posturi şi care în momentul de faţă sunt angajaţi doar pe perioadă determinată.
‘Eu nu îmi fac probleme cu privire la neocuparea posturilor, deoarece în momentul de faţă am multe persoane care au venit pe post vacant temporar, vacantat prin maternitate, şi personalul respectiv lucrează de doi ani la noi în unitate, încet-încet se va termina perioada de angajare. Acel personal a fost pregătit, ştim cum lucrează, avem încredere în ei şi fac demersurile pentru a-i păstra în sistem, pentru că am investit în ei’, a mai spus Muzsi.

Structura de personal a SAJ Bistriţa-Năsăud conţine 242 de posturi, din care 97 sunt încă neocupate. AGERPRES