Posturi de medic deblocate la Ambulanță, rămase fără candidați

Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Bistrița-Năsăud a obținut deblocarea a două posturi de medic, având în vedere că se confruntă cu un deficit de personal medical superior, însă nimeni nu s-a prezentat la concurs până la această dată, potrivit datelor prezentate joi, în ședința Colegiului prefectural, de directorul acestei instituții, Annabella Muzsi.

Directorul SAJ recunoaște că deficitul de medici afectează activitatea instituției, unele cazuri medicale unde ar trebui să fie prezent și un specialist fiind asigurate doar cu asistenții medicali.

‘Numărul cazurilor asistate de medic a fost de 865 (în primul trimestru al anului 2012 – n.r.), reprezentând 14,26% din totalul solicitărilor, cu o medie pe 24 de ore de 9,5 cazuri. Acest procent îl considerăm foarte mic, dar din păcate nu putem asigura mai mult, deoarece numărul medicilor în Serviciul Județean de Ambulanță este foarte mic. Ne desfășurăm activitatea în prezent cu patru medici în teren, care lucrează câteodată peste puterile lor. (…) Deși în anumite cazuri nu este suficientă prezența unui asistent medical, cazul ar implica prezența unui medic, totuși suntem nevoiți ca din lipsă de personal medical superior să asistăm unele cazuri numai cu asistenți medicali’, a spus Muzsi.

Chiar dacă SAJ a obținut deblocarea a două posturi de medic, pentru care nu s-a prezentat însă nimeni la concurs, directorul Annabella Muzsi a cerut Ministerului Sănătății să deblocheze și alte asemenea posturi.

Potrivit datelor prezentate în ședința Colegiului prefectural, la stația de ambulanță din Bistrița sunt angajați doar trei medici din totalul de nouă posturi, la cea din Năsăud doar unul din cele două posturi prinse în organigramă, iar la stația Beclean nu este ocupat niciunul din cele două posturi de medic.

Deficit de personal există și la capitolul asistenți medicali și ambulanțieri, însă directorul SAJ Bistrița-Năsăud spune că în această privință nu își face probleme, deoarece există deja oameni care pot ocupa aceste posturi și care în momentul de față sunt angajați doar pe perioadă determinată.
‘Eu nu îmi fac probleme cu privire la neocuparea posturilor, deoarece în momentul de față am multe persoane care au venit pe post vacant temporar, vacantat prin maternitate, și personalul respectiv lucrează de doi ani la noi în unitate, încet-încet se va termina perioada de angajare. Acel personal a fost pregătit, știm cum lucrează, avem încredere în ei și fac demersurile pentru a-i păstra în sistem, pentru că am investit în ei’, a mai spus Muzsi.

Structura de personal a SAJ Bistrița-Năsăud conține 242 de posturi, din care 97 sunt încă neocupate. AGERPRES

Leave a comment