Liviu Rusu izbucnește: De mă voi scula, pre mulți am să popesc și eu!

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsău, Liviu Rusu, a intrat într-un con de umbră în această campanie electorală și a făcut un pas înapoi, spre binele partidului, zice el. Abil în ale politicii, Rusu păstrează misterul referitor la cine crede că i-a tras-o cu DNA-ul. Dar atrage atenția celor care se simt cu musca pe căciulă și le transmite un mesaj cu tâlc: de mă voi scula, pre mulți am să popesc și eu, ca-n nuvela lui Negruzzi.

Pe final de mandat, Rusu a fost lăsat de unul singur, fără staff-ul PDL în spate. La ultimele inaugurări, cum ar fi a sediului de pe Odobescu sau a stației SMURD din Beclean, președintele de la Județ a fost băgat la înaintare, dar fără ca cineva din PDL să-i ducă trena, cum se întâmpla odată.

Probabil oamenii lui Oltean evită o asociere riscantă cu un om care are pe rol un proces. Nici Vasile Borș nu a fost pus alături de Rusu pe toată durata campaniei, lucru lejer de observat. Cu toate că proiectele grele au fost îndeplinite, parcă PDL-iștii au interdicție să pomenească numele „Liviu Rusu”, ca și cum brusc cineva ar intra în încăpere și le-ar pune cătușe sau în secunda doi ar fi excluși din PDL. Cam ciudat, nu?

Rusu e degajat și înțelege situația internă, dar ridică un deget amenințător:

„Am încheiat mandatul, dar faptele mele rămân și nu uitați că am avut 47.000 de votanți. Eu cu aceia stau de vorbă și ei nu m-au uitat. Fapte, fapte, nu vorbe. În ăștia patru ani am fost pe teren, fără familie, fără viață privată, fără nimic, pentru că am fost mandatat să fac ceva, să las în urma mea ceva pentru județul ăsta. Uitați-vă la ce proiecte s-au realizat… apă-canal, drumuri, proiectul de deșeuri, toate sunt zeci de  milioane de euro și nu pentru mine le-am făcut, ci pentru oameni. Într-un cuvânt: mi-am făcut datoria; astea-s faptele lui Rusu.”

„Pe comunicare, poate am avut mici-probleme, pentru că nu sunt adeptul convorbirilor telefonice interminabile. Sunt un om de acțiune și asta se vede. Aaaaaaaaaaaa, că unora le place mai mult vorba-lungă și chiolhanele, asta e altceva. Cu mine nu a ținut și nu va ține niciodată. Nu sunt o marionetă și nu am fost niciodată. Eu NU sunt un om al directivelor trasate și cred că democrația a adus libertate de exprimare! Îmi plac oamenii tineri, de caracter, oamenii cu idei, nu trepădușii.”

Despre stenogramele DNA și convorbirile date publicității, Rusu zice că sunt mizerii aruncate presei la comandă, foarte-bine orchestrate. Ioan Oltean a declarat de curând că soarta lui Liviu Rusu în PDL depinde de rezultatul anchetei la care acesta este supus. Șeful PDL susține că atât Rusu cât și Botiș vor fi excluși din PDL, dacă sunt declarați vinovați. Cu securea deasupra capului, Rusu e zâmbitor: crede în justiție dar mai ales în divinitate și conștiință.

Ajuns la un timp al reculegerii, președintele Consiliului Județean zice că își iartă dușmanii, dar cu mari zbateri interioare:

„Dacă îmi iert dușmanii…hmmm…  îmi place să cred că am și uitat am și iertat, dar să știți că asta e o mare virtute: iertarea creștinească… îmi vin în minte multe mai ales acum, dar autocontrolul și dragostea aproapelui – astea-s mari calități și mă lupt să nu le pierd sau să le pun în practică așa cum pot. Ca neam am fost distruși de comuniști și unii au în genă înjungherea aproapelui…  dar eu cred în Dumnezeu și în dreptatea Lui și mai cred că unora li se va plăti cu aceeași monedă.

Are Dumnezeu grijă de asta… și cine are urechi de auzit, să audă!”

Cosmin Botezat

Join the Conversation

9 Comments

 1. Mantuitorul spune ca Dumnezeu Te masoara  pe tine cu masura cu care-i masori tu pe altii . Solomon spune ca viata e desertaciune . Scopul vietii este mantuirea sufletului dar din pacate noi punem pe primul plan ambitiile noastre pamantesti , prostesti , patimasi  si orgoliosi , inselati de diavol .

 2. E mana lui Oltean aici. se vede clar cat de bine e orchestrata aceasta urmarire penala. Radu Moldovan nu putea sa o gandeasca in detaliu. Oltene, pregateste-te ca iti vine randul si tie. Mai vedem noi

 3. Fapte, fapte, nu vorbe:
   În ăÈ™tia patru ani a fost pe teren, fără familie,…. căci altfel nu mai încăpeau ÅŸi amantele.
  …. apă-canal, drumuri, proiectul de deÈ™euri, toate sunt zeci de  milioane de euro… de unde a sifonat pentru el ÅŸi pentru gaÅŸca unui oltean milioane de euro, lăsînd pe drumuri ÅŸi băgînd  în budă ÅŸi la apă sute … mii de oameni.
  O gaÅŸcă de nemernici ÅŸi ticăloÅŸi!

  1. daca cai un singur exemplu te cred , sa vedem pe cineva bagat in buda sau la apa , si ceva sifoane si te cred ,daca nu taci si sapa singurul ticalos si nemernic  de pe aici fiind TU !

  2. Am multe exemple, stai liniÅŸtit! Le-am transmis mai demultiÅŸor la cine trebuie. Pînă acum s-au confirmat. Dar să respectăm ÅŸi dreptul ticăloÅŸilor de a se apăra în instanță.

Leave a comment