Peste două sute de gospodării din trei comune au fost inundate, în Bistrița-Năsăud

Peste 200 de gospodării din comunele Căianu Mic, Spermezeu și Zagra, județul Bistrița-Năsăud, au fost inundate, marți seară, în urma ploilor abundente, iar două drumuri județene și două drumuri comunale sunt blocate și mai multe case au rămas fără energie electrică.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bistrița-Năsăud, Marius Rus, a declarat, marți seară, corespondentului MEDIAFAX că în urma evaluărilor făcute de reprezentanții inspectoratului a reieșit că au fost afectate de inundații peste două sute de gospodării din trei comune.

“Cea mai afectată este comuna Căianu Mic în care au fost inundate 150 de gospodării. Mai sunt probleme grave și în comuna Spermezeu, unde au fost inundate 50 de gospodării și comuna Zagra cu zece gospodării afectate de inundații. Mai avem probleme pe DJ 172 și DJ 170 A, blocate de aluviuni, dar și pe două drumuri comunale, DC 38 și DC 40”, a declarat el.

Marius Rus a spus că în comuna Ciceu Mihăiești sunt peste 750 de hectare de teren cultivate care au fost afectate de grindină.

De asemenea, la ora transmiterii acestei știri nu aveau energie electrică 60 de case din satul Uriu, zece din satul Păltinoasa, aproape o sută de gospodării din satele Căianu Mic și Dobric, 75 de familii din satele Bața și Reteag.

“La fața locului sunt peste 50 de pompieri militari și civili care îi ajută pe oameni să își scoată apa din gospodării, mai avem și comitetele locale pentru situații de urgență din comune, dar și reprezentanți de la Sistemul de Gospodărire a Apelor și Electrica”, a declarat Marius Rus.

Leave a comment