19/08/2017

Calculatoare şi microbuze pentru elevii bistriţeni

Peste 400 de elevi bistriţeni au solicitat ajutorul financiar, oferit de Ministerul Educaţiei  pentru a-şi achiziţiona un calculator. Dintre aceştia, mai puţini de 390 au reuşit să-l şi primească, restul dosarelor fiind respinse. Cert este că elevii norocoşi vor primi bonurile valorice de 200 de euro, pe care le vor putea folosi pentru cumpărarea unui computer.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, pot solicita acest ajutor financiar elevii claselor I-XII, dar şi studenţii învăţământului de stat sau particular acreditat, cu vârsta de până la 26 de ani şi care provin din familii cu venituri brute lunare de maxim 140 de lei, pe mebru de familie.

Angajaţii Inspectoratului Şcolar Judeţean BIstriţa-Năsăud au mai reuşit pe lângă finalizarea listei celor care beneficiază de programul Euro 200, să facă toate demersurile pentru ca 5 microbuze şcolare noi să ajungă în judeţ.

Chiar dacă numărul microbuzelor a fost completat, conform Inspectoratului Şcolar Judeţean, ar mai fi nevoie de încă alte 5 autobuze mici.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a achiziţionat în total 185 de microbuze şcolare în acest an, valoarea totală a contractului fiind de 22 de milioane de lei. Microbuze au mai ajuns şi în Argeş, Buzău, Călăraşi, Gorj, Harghita, Vâlcea, dar şi în alte judeţe.