Vezi ce vile au cei trei mușchetari: Crețu, Ungur și Vasile Moldovan! No’ ăștia da primari!

La capitolul case, cei trei mușchetari de Bistrița au cu ce se lăuda. Ovidiu Crețu, Lucian Adrian Ungur și Vasile Moldovan sunt blindați de bani și arată acest lucru din plin. Candidații au vile somptuoase unde se retrag și se relaxează după o zi de muncă în slujba cetățeanului.

Actualul primar Ovidiu Crețu și-a tras o vilă pe strada Moșilor, dar asta înainte de a câștiga Primăria Bistrița.Crețu a construit-o prin 2004 și a ales o arhitectură modernă și dinamică, cu un design destul de reușit.  Casa lui Crețu este vopsită în crem și maro și are numărul zece, ca numărul lui Hagi de pe tricou. De menționat că strada Moșilor a fost asfaltată în actualul mandat a lui Crețu, cum credeați? Asta cu prioritate față de alte străzi de pământ din zonele noi de locuit. Trotuarele de pe strada primarului au fost pavate exact ca în centrul orașului, dovadă că fiecare trage foc la oala lui. Curtea este frumos amenajată, cu arbuști moderni și gazon și este păzită de ciobănescul german cu nume de rege: Harri de Astoria. Primarul se deplasaează din bani publici cu un Volgswagen Tiguan. Desigur, acest avantaj este conferit de statutul de primar. Rămâne de văzut dacă Ovidiu Crețu își va păstra acest statut și după 10 iunie.

Casa lui Adrian Ungur se remarcă prin culorile țipătoare și prin arhitectura demodată. Arată ca un bloc privat, proaspăt reabilitat. Elementele kitschoase și gardul înalt o scot în evidență. Ca poziție e nașpa, exact între blocurile ceaușiste. În parcare tronează un Mercedes S-Klasse care confirmă valoarea de piață a lui Adrian Ungur. Combinația fatală vilă mare plus Merțan respectă principiul „ să moară dușmanii de invidie”, zicem noi. Desigur, gusturile nu se discută și poate mulți îl invidiază pe Ungur pentru vilă, mașină și alte realizări profesionale.

Vasile Moldovan are vilă portocalie, (ce altă culoare?) în Subcetate. Mare, impunătoare dar „incoloră, inodoră”, am zice. Arhitectura este demodată și în principal vila se face remarcată prin… mărime. Casa cu etaj este amplasată în apropierea bisericii la care slujește ginerelui său, preotul Creța Viorel. Vasile Moldovan are curte mare, dar nu foarte dichisită. Mașinuța fostului primar e una modestă, un Golf IV, break cu numere de înmatriculare LIV. Fără a fi suspicioși, menționăm că viloaca sa a fost gata în ultimul său mandat de primar.

În aceste zile fierbinți de campanie, cei trei candidați se luptă NU pe vile ci, pe voturi pentru fotoliul de primar al Bistriței. Rămâne de văzut ce modificări vor suferi palatele de mușchetari în perioada în care stăpânul va administra bani publici.

Cosmin Botezat

Join the Conversation

10 Comments

  1. E clar! trebuie să votăm cu al patrulea. 
   1. Partidul (pretins al) Poporului -DD este un kitcsh total (Lucian Ungur)
   2. Moldovan Vasile, cu chin cu vai, după două mandate la primărie ÅŸi un mandat de opoziție locală, a  ajuns ÅŸef peste groapa de gunoi de la Tărpiu, a adus niÅŸte gunoaie de la Beclean ÅŸi s-a ales cu astă casă construită după arhiterctura socialistă
   3. Ovidiu Crețu e cel mai tare: într-un singur mandat s-a mutat dintr-un apartaament de bloc în cea mai tare casă.
   4. ……. 

 1. Se vede, Cretu are stil, restu, niste capalitori cu ifose de oraseni ! Casey lui Cretu are stil nemtesc, celilalti mai au mult pana sa se civilizeze, case lor sunt mari si urate asa cum sunt ei, maaaari si urati, mai slabiti frate ca nu mai incapeti in casoaie!

 2. chiar asa am ajuns sa votam primari dupa cat de  kitschoase sau nu le sunt gusturile personale? Vai de capul nostru…dar nu se intreaba nimeni care de unde a avut bani ptr asa ceva? Cei abonati la banul public oare de unde au avut? Ca Ungur macar si-a facut pe banii lui…

  1. Ungur a facut-o pe banii celor carora le-a tras țepe. Vezi cîte dosare de executare silită are pînă acum. Speră că dacă ajunge primar sau consilier va scăpa de creditori !??

  2. Doamne fereste ce exprimare…te exprimi exact asa cum iti permite educatia nu? Mai mult de atat nu poti. Nu, nu sunt neam, nici nu-l cunosc, dar fiecare avem dreptul la opinie personala, daca opinia mea nu e la fel cu a ta asta ce inseamna? Iti spun eu ce: ca e democratie si simpatizam cu cine dorim, dar exprimarea e dupa putinta fiecaruia

 3. Ungur provine  din Telciu dintr-o familie  foarte saraca cu un fost tata betiv.IN Telciu stie toata lumea de unde-i provin banii si cat de analfabet este.Diplomele si le-a platit ulterior.Dragilor ce au facut baietii buni din Telciu in Germania pe vremuri cred ca stiti.Nu are rost sa va mai spun.Si-a pregatit candidatura asta de cativa ani incoace cand vezi doamne a inceput sa dea bani la saraci dar  a dus televiziunile sa se poata face cunoscut.Moldovan a demonstrat.Credite,borduri dictate de afacerile  PDL,dar e sociabil sta la taclale cu babele si de aceea mai are un vot in plus.Cu astefel de oamneni ne ducem de rapa.

 4. Pentru stinta lui Mihai.Cretu s-a mutat mai de mult in casa dar e facuta de socrul lui.Stai linistit asta-i prost de corect.O spune toata lumea din primarie.

Leave a comment