20/08/2017

Elevii bistriţeni, în febra examenelor de Bacalaureat

Peste 3.000 de elevi bistriţeni au intrat în febra examenelor! Bacalaureatul a început cu trei ore mai târziu decât ar fi trebuit din cauza alegerilor. Prima probă, cea orala la Limba şi literatura română, a început la ora 12.00.

La prima probă a examenului de bacalaureat, liceenii Colegiului Naţional Liviu Rebreanu s-au prezentat încrezători. Optimişti şi siguri pe ei, elevii au declarat că nu se tem de examenul din acest an, cu atât mai mult cu cât s-au pregătit în tot acest timp.

Unii dintre ei au recunoscut că au emoţii la anumite materii, însă cu multă hotărâre vor trece şi peste probele cu pricina. Bianca de exemplu a recunoscut că informatica şi româna sunt două materii la care trebuie să mai muncească. Ziua de azi a fost una plină pentru ea, mai ales că pe holurile colegiului şi-a sărbătorit practic cea de-a 19-a aniversare.

„De informatică, de mate, trebuie să mai învăţ la română. Sper totuşi să obţin o medie peste 9” a declarat Bianca.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean BN, chiar dacă proba de astăzi a început mai târziu nu au existat probleme la nivelul unităţilor şcolare în care s-a susţinut examenul.

În febra examenelor au intrat peste 3.300 de elevi, din care 708 sunt absolvenţi ai promoţiilor anterioare. Următoarea probă pe care o vor susţine elevii este cea din 13 iunie şi va consta în evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.