Pădureanu: Gloria Bistrița a intrat în Liga I și cred că va rămâne aici încă 21 de ani

Președintele clubului Gloria Bistrița, Jean Pădureanu, a declarat, marți, la finalul tragerii la sorți a programului Ligii I, ediția 2012-2013, că gruparea pe care o conduce, revenită în primul eșalon după un sezon petrecut în Liga a II-a, va rămâne în prima divizie 21 de ani.

“În prima etapă jucăm cu Astra la Bistrița. Noi suntem familiarizați cu Liga I pentru că n-am lipsit decât un an din ultimii 21. Dacă nu credem că putem să ne menținem în Liga I nu am mai fi promovat. Păi ce facem, intrăm ca să plecăm? Noi intrăm în Liga I ca să rămânem. Cred că vom rămâne încă 21 de ani. Moral a fost greu în Liga a II-a, au fost și probleme financiare, meritul este al lui Nae și al jucătorilor că au rezistat acestei crize”, a spus oficialul clubului ardelean.

În opinia lui Jean Pădureanu, conducerea FC Rapid face o afacere bună dacă îl instalează în funcția de antrenor principal pe Ioan Ovidiu Sabău. “Rapid dacă îl ia pe Sabău face o afacere bună. Sabău este unul dintre antrenorii buni. Este un antrenor cult, cu bun simț și bun meseriaș. La Bistrița am lucrat cu el câțiva ani”, a adăugat Pădureanu.

Prezent la sediul LPF la tragerea la sorți a programului Ligii I, directorul sportiv al FC Dinamo, Constantin Dănilescu, a declarat că își dorește ca echipa alb-roșie să înceapă cu dreptul noul sezon. “Jucăm primul meci în deplasare la Turnu Severin cu nou promovata Gaz Metan, sper să începem cu dreptul. Apoi mai important este meciul cu Rapid din etapa a IV-a, iar derbiul cu Steaua îl vom juca în Ghencea în etapa a XIV-a. Meciurile de pe teren propriu le vom juca pe Arena Națională”, a spus Dănilescu.

El a adăugat că Dinamo își propune în noul sezon titlul, Cupa României și calificarea în grupele Ligii Europa. “Este liniște la Dinamo pentru că este vacanță. Și probabil că va fi la fel și după aceea, pentru că acționarii, staful tehnic și jucătorii vor ajunge toți la un singur gând, gândul unei pregătiri temeinice. Un club ca Dinamo nu își poate propune decât câștigarea titlului și a Cupei României și bineînțeles calificare în grupele Ligii Europa”, a precizat Constantin Dănilescu.

Leave a comment