Categories
Bistrita Business Job

ÎnBistrița-Năsăud, rata șomajului a scăzut

Bistrița-Năsăud se poate lăuda cu o rată a șomajului mai mică. Potrivit Agenției Județeane pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud, rata șomajului în județ la sfârșitul lunii mai, afost de 4,27 %, cu 0,22 procente mai mică decât cea din luna aprilie.

În ceea ce privește rata șomajul înregistrat pe sexe, luna trecută rata șomajului masculin reprezenta 4,22 %, iar rata șomajului feminin ! 4,33 %.

Numărul total de șomeri înregistrați pe parcursul lunii mai a scăzut cu aproape 300 persoane față de cel din luna anterioară, de la 6.007 la puțjn peste  5.700 persoane, dintre acestea pest 3.200 fiind șomeri indemnizați, iar circa 2.450 neindemnizați.

Numărul șomerilor indemnizați a scăzut  cu aproape 280 de persoane, iar numărul șomerilor neindemnizați a scăzut cu 17 persoane față de luna precedentă.Din totalul șomerilor înregistrați în luna mai, peste 2.900 sunt bărbați și peste 2.700 sunt femei, existând o scădere de peste 180 de șomeri din rândul bărbaților și de peste 100 din rândul femeilor.

66,69% din totalul șomerilor din județ  sunt reprezentanți de șomerii cu nivel de instruire primar, gimnazial și professional, care  constituie totodată ponderea cea mai mare în procent.

24,56 % din șomeri au  nivel de instruire liceal și postliceal iar cei cu studii universitare reprezintă doar 8,75% din totalul șomerilor.Comparativ cu perioada similara a anului trecut  rata șomajului în județ a crescut cu 0,37 pp, iar numărul de șomeri indemnizați ! cu aproape 90 de persoane.

În evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă BN sunt înregistrate la această dată aproape 300 de noi locuri de muncă , dintre care 269 sunt oferte de muncă pentru cei cu studii medii și profesionale.

 

Leave a Reply