FOTO: Ungur merge la două capete: negociază cu Vasile Moldovan dar și cu Tanko, omul lui Crețu!

Lucian Ungur a obținut aproximativ 6.000 de voturi la alegerile locale și a câștigat lejer un fotoliu de consilier local, alături de Dănuț Oltean colegul său din PP-DD. Omul de afaceri poate juca o carte câștigătoare, deoarece poate avea votul decisiv în formarea unei majorități.
În aceste zile fierbinți, Ungur a fost văzut alături de Dan Tanko, un prieten de încredere al primarului Ovidiu Crețu iar a doua zi, Ungur s-a întâlnit cu Vasile Moldovan, probabil liderul grupului de opoziție din Consiliul Local. Ioan Oltean l-a filat pe Moldovan și a urmărit negocierile cu Ungur de la o terasă de pe Centru, situată strategic în apropierea zonei de discuții.
Pe lângă fotoliul de primar, USL deține 10 consilieri locali în timp ce opoziția are 11 poziții:  șase consilieri PDL, doi PP-DD, doi ecologiști și un consilier UDMR. Teoretic, USL are asigurat votul consilierului UDMR, dar dacă opoziția merge „în bloc”, USL nu mai poate impune viceprimarii. Astfel PDL, PP-DD și UDMR pot să-și pună oamenii lor ca viceprimari, deoarece pentru aceste posturi este nevoie de acceptul  majorității consilierilor locali.
Cu toate că negocierile continuă, USL a anunțat cu surle și trâmbițe că va da fotoliile de viceprimari lui George Avram, respectiv Gelu Muthi (sau Andrei Rusu). Până la urmă, totul depinde de un singur vot și de modul în care consilierii opoziției negociază cu oamenii lui Crețu.
Lucrurile se complică, deoarece fiecare consilier local trebuie la rândul lui să fie validat de propriul partid, deci nu poate negocia de capul lui. Nici măcar Ungur! Așadar, luptele grele se dau pe mai multe fronturi: în interiorul fiecărui partid, pentru a respecta directivele trasate, dar și pe la colțuri unde fiecare consilier trage foc la oala lui, fără știrea șefilor.
Cosmin Botezat

 

 

Leave a comment