Elevii bistrițeni, premiați la Oradea

În perioada 14-17 iunie 2012, a avut loc la liceul „Aurel Lazăr” din  Oradea ediția a V-a a Concursului Național „Bune practici în educatia pentru protecția mediului”, desfășurat sub sloganul „Viitorul Terrei este în mâinile noastre”.

Activitatea este cuprinsă în Calendarul Activităților Educative Extrașcolare 2012 al Ministerului Educației, Cercetării Tineretului și Sportului și are ca obiectiv principal diseminarea exemplelor de „bune practici” în activitatea de educație pentru formarea conștiinței ecologice în rândul elevilor și pentru protecția mediului, dobândite  prin intermediul activităților extrașcolare și extracurriculare.

Conform regulamentului, concursul se desfășoară pe trei categorii: invățământ primar, învățământ gimnazial și  învățământ liceal.

Elevii din clasele I-IV au trebuit să pregătească un pliant, care să ilustreze, prin desen, aspecte din activitatea de investigare a unui areal, 5 fotografii care să redea exemple de „bune practici” din activitățile extrașcolare de educație pentru protecție a mediului și o scenetă axată pe educația ecologică (max.7 minute). Elevii din ciclul gimnazial  au avut de  pregătit un afiș A3 cu tema „Viitorul Terrei este în mâinile noastre”,  un pliant, care să ilustreze, prin text și desen, aspecte din activitatea de investigare și cercetare a unui areal dar și o compunere, care să surprindă exemple de „bune practici” din activitățile extrașcolare de educație pentru protecție a mediului și relevanța investigației într-un areal.

Județul Bistrița-Năsăud a fost reprezentat la etapa națională a acestui concurs de două echipe ale Școlii Generale „ Avram Iancu” Bistrița.

Învățământ primar

  1. Leonard Aurelian Baciu, cls. a III-a
  2. David Dolha, cls. a III-a
  3. Andreea Bianca Moldovan, cls. a III-a
  4. Marius Ștefan Å¢ăpoi, cls. a III-a

Profesor coordonator- Florentina Deuș

Gimnaziu

  1. Andreea Costînași, cls. a VI-a
  2. Lorena Ana Duca, cls. a VI-a

Profesor coordonator- Cecilia Precup

Elevii bistrițeni din ciclul primar au obținut premiul II și premiul special pentru realizarea unui pliant  iar cei din ciclul gimnazial s-au clasat pe locul III.

Leave a comment