23/09/2017

Elevii bistriţeni, premiaţi la Oradea

În perioada 14-17 iunie 2012, a avut loc la liceul „Aurel Lazăr” din  Oradea ediţia a V-a a Concursului Naţional „Bune practici în educatia pentru protecţia mediului”, desfăşurat sub sloganul „Viitorul Terrei este în mâinile noastre”.

Activitatea este cuprinsă în Calendarul Activităţilor Educative Extraşcolare 2012 al Ministerului Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului şi are ca obiectiv principal diseminarea exemplelor de „bune practici” în activitatea de educaţie pentru formarea conştiinţei ecologice în rândul elevilor şi pentru protecţia mediului, dobândite  prin intermediul activităţilor extraşcolare şi extracurriculare.

Conform regulamentului, concursul se desfăşoară pe trei categorii: invăţământ primar, învăţământ gimnazial şi  învăţământ liceal.

Elevii din clasele I-IV au trebuit să pregătească un pliant, care să ilustreze, prin desen, aspecte din activitatea de investigare a unui areal, 5 fotografii care să redea exemple de „bune practici” din activităţile extraşcolare de educaţie pentru protecţie a mediului şi o scenetă axată pe educaţia ecologică (max.7 minute). Elevii din ciclul gimnazial  au avut de  pregătit un afiş A3 cu tema „Viitorul Terrei este în mâinile noastre”,  un pliant, care să ilustreze, prin text şi desen, aspecte din activitatea de investigare şi cercetare a unui areal dar şi o compunere, care să surprindă exemple de „bune practici” din activităţile extraşcolare de educaţie pentru protecţie a mediului şi relevanţa investigaţiei într-un areal.

Judeţul Bistriţa-Năsăud a fost reprezentat la etapa naţională a acestui concurs de două echipe ale Şcolii Generale „ Avram Iancu” Bistriţa.

Învăţământ primar

  1. Leonard Aurelian Baciu, cls. a III-a
  2. David Dolha, cls. a III-a
  3. Andreea Bianca Moldovan, cls. a III-a
  4. Marius Ştefan Ţăpoi, cls. a III-a

Profesor coordonator- Florentina Deuş

Gimnaziu

  1. Andreea Costînaşi, cls. a VI-a
  2. Lorena Ana Duca, cls. a VI-a

Profesor coordonator- Cecilia Precup

Elevii bistriţeni din ciclul primar au obţinut premiul II şi premiul special pentru realizarea unui pliant  iar cei din ciclul gimnazial s-au clasat pe locul III.