Mâine, bistrițenii de pe străzile Sucevei și Aleea Fântânele își pot închiria un loc de parcare de reședință

Bistrițenii care locuiesc pe străzile Sucevei (blocurile 10 și 12) și Aleea Fântânele (blocurile 1, 2, 3, 4, 6) vor putea în curând să închirieze un loc de parcare de reședință.

Autoritățile locale au demarat în anul 2009 un proiect prin care se intenționa creșterea numărului locurilor de parcare. După ce în mai multe zone din oraș au fost amenajate parcări de reședință, care ulterior au fost închiriate proprietarilor de mașini, proiectul a mers mai departe și în acest an s-au amenajat astfel de locuri de parcare și în alte zone din oraș, printre care și cele două străzi. Documentele necesare în vederea participării la ședința de atribuire / licitare de mâine se mai pot depune până astăzi, la ora 16.00.

Aici au fost amenajate în total circa 160 de locuri de parcare, care vor fi scoase la licitație. În data de 21 iunie, de la ora 16:00, la sediul Primăriei Bistrița va avea loc licitația în vederea închirierii acestor locuri de parcare.

În ceea ce privește tarifele, bistrițenii care au o singură mașină vor plăti 10 lei pe lună sau 120 de lei pe an. Cei care au mai multe mașini vor plăti 30 de lei pe lună, iar societățile comerciale vor achita Primăriei Bistrița 50 de lei pe lună.

În total, la ora actuală în Bistrița există peste 3.000 de locuri de parcare de reședință care au fost deja închiriate.

Leave a comment