Mort de beat s-a ales cu amendă pentru că a alertat polițiștii degeaba

D. Ioan de 60 ani din Bistrița, a sesizat ieri, Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud că în jurul orelor 22.30, după ce a consumat băuturi alcoolice într-un bar de pe strada C. R.Vivu, în drum spre casă a fost acostat de persoane necunoscute care, prin violență, l-au deposedat de suma de 350 lei și telefonul mobil.

Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului, însă bărbatul a refuzat să colaboreze cu aceștia.

În urma investigațiilor efectuate s-a constatat că cele relatate telefonic de apelant nu se confirmă.

Astfel, acesta ar fi părăsit singur localul cu intenția de a se deplasa la domiciliu, și mergând pe lângă bicicletă ar fi căzut de câteva ori, iar în momentul în care a intenționat să introducă bicicleta în magazia din spatele blocului unde locuiește, a constat că nu mai are cheile în buzunar, telefonul mobil și nici banii.

Ajuns la domiciliu, i-a relatat soției sale că a fost agresat de doi tineri și deposedat de bicicletă și de restul bunurilor, ulterior sesizând aceste aspecte și prin apelul unic de urgență 112.

Apelantul a fost sancționat contravențional la Legea nr. 61/1991 rep. cu suma de 200 lei pentru alarmarea fără temei a organelor de poliție.

Reamintim faptul ca numărul unic de urgență 112 se apelează atunci când este necesară intervenția agențiilor specializate pentru asigurarea asistenței imediate, în situații în care este periclitată viața, integritatea ori sănătatea cetățeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul, conform OUG nr. 34/2008.

Totodată, apelarea abuzivă a numărului unic de urgență 112 determină blocarea unor resurse umane și financiare care ar fi necesare pentru asistența unor urgențe reale!

Sursa foto: www.iploiesti.ro

Leave a comment