Trei dintre răniții în accidentul de sâmbătă din Ungaria au răni grave, un altul are răni ușoare

Trei dintre persoanele rănite în accidentul rutier produs sâmbătă în Ungaria au suferit răni grave și, potrivit estimărilor, necesită peste opt zile de spitalizare, iar o persoană a suferit răni ușoare, care necesită sub opt zile de spitalizare, informează MAE, citând un raport al poliției locale.

MAE precizează că Ambasada României la Budapesta a primit, sâmbătă, raportul poliției locale privind accidentul produs sâmbătă dimineață pe autostrada M1 din nordul Ungariei.

“Astfel, potrivit acestui document, circumstanțele producerii accidentului au fost următoarele: la data de 23.06.2012, ora locală 02:49, un cetățean român circula cu microbuzul Volkswagen Transporter (proprietate personală), în care se mai aflau 8 persoane, pe autostrada M1, în direcția Gyor (din România către Austria), pe prima bandă. În dreptul km 93, șoferul microbuzului nu a observat la timp că un TIR cu remorcă a trecut de pe banda a doua pe prima bandă, fapt pentru care a lovit în plin, în spate, remorca TIR-ului. În urma impactului, atât TIR-ul, cât și microbuzul au ajuns pe banda de urgență, unde s-au oprit. În urma accidentului, dintre cele 9 persoane aflate în microbuz, 3 persoane și-au pierdut viața la fața locului, 5 au fost transportate la 2 spitale, iar una nu a suferit răni. Dintre cele 5 persoane spitalizate, o persoană și-a pierdut viața (la Spitalul Petz Aladar din Gyor). Cele două persoane din TIR nu au suferit răni”, informează MAE, la solicitarea MEDIAFAX, citând raportul poliției locale.

Poliția rutieră a județului Komarom-Esztergom informează, potrivit MAE, că a început urmărirea penală împotriva șoferului microbuzului.

“În ceea ce privește starea actuală a răniților, trei dintre aceștia au suferit răni grave și, potrivit estimărilor, necesită peste opt zile de spitalizare, iar o persoană a suferit răni ușoare, care potrivit estimărilor necesită sub 8 zile de spitalizare. Ambasada României la Budapesta se află în legătură permanentă cu autoritățile locale și cu reprezentanții spitalelor și oferă asistența consulară necesară. Totodată, precizăm că un consul din partea Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat sâmbătă, 23 iunie 2012, la locul producerii accidentului și la spitalele în care se află răniții”, mai precizează MAE.

Patru pasageri aflați la bordul unui microbuz românesc au murit după ce acesta s-a ciocnit sâmbătă dimineața cu un camion înmatriculat în România pe autostrada M1 din nordul Ungariei, a anunțat o purtătoare de cuvânt a poliției regionale, relata, sâmbătă, MTI.

FOTO: www.opiniatimisoarei.ro

Leave a comment