25/09/2017

Vezi cum stă Bistriţa-Năsăud la capiolul înmatriculări autoturisme

Jurnaliştii de la Econtext au realizat o analiză a numărului de înmatriculări din ultimii ani. Rezultatul nu este unul bun, deoarece cifrele indică faptul că rămânii au renunţat la autoturisme.

În analiză s-a luat în considerare evoluţia numărului de înmatriculări din ultimii 5 ani, respectiv din 2007, până în 2012.

Concluzia: numărul înmatriculărilor a scăzut în toate judeţele României în acest interval de cinci ani. Cel mai mare declin al înmatriculărilor auto a avut loc în Bucuresti. Astfel, în prima lună din 2007, în Bucureşti au primit numere de înmatriculare aproape 14.000 de  automobile.

Cinci ani mai tarziu, în ianuarie 2012, au fost înmatriculate  puţin peste 4.000 de masini. Cu 71% mai putin. Practic, înmatriculările au scăzut de peste trei ori!

Pe urmatoarele poziţii se plasează judeţele Argeş, Olt, Hunedoara, Teleorman şi Vaslui, în toate acestea, declinul înmatriculărilor auto fiind de peste 66%  în cei cinci ani.

La polul opus se afla judeţul Vrancea, unde numărul înmatriculărilor s-a redus doar cu 14%. Bistriţa-Năsăud, se află pe locul 20 în clasamentul judeţelor, în care numărul înmatriculărilor a scăzut. Astfel, în ianuarie 2007, în judeţul nostru au fost înmatriculate 55 de autoturisme, 5 ani mai târziu, respectiv la începutul lui 2012 , doar 25. Rezultă astfel o scădere de 55 de procente.

Întreaga analiză marca Econtext poate fi accesată aici.

Comentarii

  1. Paul spune:

    Oare nu din cauza taxei de poluare???