19/08/2017

FOTO: Zeci de rapsozi, prezenţi la Festivalul “La Poale de Ţibleş”

Zeci de rapsozi populari s-au întâlnit în acest sfârşit de săptămână la Târlişua pentru a participa la cea de-a VII-a ediţie a FestivaluluI Interjudeţean de Folclor “La Poale de Ţibleş.” Îmbrăcaţi în straie populare, cu speranţă în suflet, concurenţii au dat tot ce a fost mai bun din ei pentru a cuceri juriul.

Doinele şi cântecele populare au fost pe placul publicului, dar şi a organizatorilor, tocmai de aceea reprezentanţii primăriei din comună intenţionează ca acest festival să fie organizat în continuare şi totodată să fie unul de amploare.

Ştefan Negreanu, fostul primar din Târlişua, a declarat că „acest festival se va perpetua cu siguranţă. Sperăm ca pe viitor să fie şi de mai mare amploare”.

Potrivit organizatorilor scopul evenimentului a fost unul clar, acela de a păstra tradiţiile şi de a le duce mai departe.

Florin-Vasile Şomlea, directorul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, a declarat că “instituţia pe care o conduc se implică anual în organizarea acestui festival-concurs. Protejarea şi promovarea culturii tradiţionale reprezintă o prioritate, tocmai de aceea, prezenţa concurenţilor an de an la acest eveniment este importantă şi ne dorim să păstrăm acest festival şi în anii care vor veni”.

Pe scenă au urcat diferiţi rapsozi populari, printre care şi Simion Pop, din Târlişua de 47 de ani care a încântat publicul cu o doină.