Categories
Agenda Bistrita News

De luna viitoare, turiștii care aleg Băile Figa se vor putea bucura de un miniaqualand

Investițiile continuă la Băile Figa! Administrația orașului Beclean este decisă să facă tot ce îi stă în putință pentru că stațiunea să devină una mult mai mare și mai atractivă.

Mai exact, reprezentanții Primăriei Beclean își doresc ca în viitorul apropiat, să amenajeze la Figa și un crazy river, dar și un bazin mult mai mare, cu apă sărată. Planurile sunt într-adevăr mărețe, asta cu atât mai mult cu cât, numărul turiștilor care treg pragul stațiunii este unul în creștere de la un weekend la altul.

Primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, a recunoscut că multe lucruri pe care le-a văzut la stațiunile de renume din alte țări, l-au impresionat atât de mult, încât își dorește să le realizeze și el la Figa.

Cu siguranță crazy river-ul promis va atrage mulți turiști, dar iată că municipalitatea nu se oprește doar la amenajarea acestuia, ci vrea mai mult.

„Vom construi undeva în septembrie, din banii încasați în acest sezon o piscină mare, cu apă sărată, bazin care va fi acoperit pentru a putea funcționa și pe perioada iernii”.

Și pentru a încuraja cu adevărat turismul, reprezentanții primăriei s-au gândit ca în viitorul apropiat să concesioneze terenuri în vederea construirii unor pensiuni și a unor hoteluri în zonă.

Ideea este una bună, mai ales că în weekendul trecut peste 4.000 de turiști au ajuns la Băile Figa. Cei mai mulți au ajuns în stațiune duminică, respectiv peste 3.500.

Pînă atunci însă, în circa trei săptămâni, la Băile Figa va deveni funcțional și miniaqualandul la care se lucrează la această oră. La Băile Figa trebuie să sosească trei tobogane, comandate tocmai din Turcia, de care turiștii se vor putea bucura încă de luna viitoare.

Leave a Reply