Șoferii pot fi amendați DOAR O DATĂ într-o lună dacă circulă fără rovinietă

Deputații au adoptat, marți, un proiect de lege care prevede că procesele-verbale de constatare a contravenției pentru conducătorii auto care circulă fără rovinietă trebuie aduse la cunoștința acestora în cel mult 30 de zile, perioadă în care nu mai pot fi sancționați pentru aceeași faptă, informează Mediafax.

Potrivit proiectului de lege, “fapta de a circula fără a deține rovinietă valabilă constituie contravenție și se sancționează cu amendă, procesul-verbal de constatare a contravenției se poate încheia și în lipsa contravenientului, după identificarea acestuia în baza de date a Ministerului Administrației și Internelor”.

“Procesul-verbal se întocmește și se comunică contravenientului în termen de maximum 30 de zile lucrătoare de la data constatării contravenției. Dacă în acest interval sunt emise mai multe procese-verbale, contravenientul va plăti contravenția și tariful de despăgubire doar pentru primul proces-verbal emis”, se precizează în raportul la acest proiect, adoptat de plen.

Potrivit inițiatorului, senatorul PSD Trifon Belacurencu, reglementarea era necesară deoarece, în practică, se întâlnesc situații în care conducătorii auto care din diverse motive nu și-au achitat rovinieta primesc zeci de procese-verbale care le sunt aduse la cunoștință după o perioadă foarte lungă de timp de la prima constatare a încălcării legii.

Proiectul de lege modifică Ordonanța Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 240 de voturi “pentru” și trei abțineri, Camera Deputaților fiind for decizional.

Sursa foto: www.enational.ro

Leave a comment