50 de elevi și profesori din Republica Moldova vizitează Bistrița-Năsăud

În perioada 24 iunie – 1 iulie, județul nostru este gazda unui grup de 50 elevi și cadre didactice de la două licee teoretice din Republica Moldova, anume Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani” din Chișinău și Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” din orașul Tighina (Bender), sub conducerea d-nei Gheorghiță Ana ! director la Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani”.

Acțiunea se înscrie în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Taberei de cultură și civilizație românească „Acasă la noi”, organizată de Asociațiunea pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român „ASTRA” – Despărțământul „Mihail Kogălniceanu” Iași, în colaborare cu Despărțământul Năsăud al ASTREI.

Tabăra de cultură și civilizație românească „Acasă la noi” reprezintă pentru Asociațiunea ASTRA, pentru susținătorii programului și mai ales pentru participanți, un prilej de mare emoție românească. Cu această ocazie, copiii și tinerii români din teritoriile aflate în prezent în afara granițelor României, cât și cei care se găsesc în diferitele comunități românești, se bucură de activitățile inițiate și organizate de despărțămintele ASTREI din România și de organizatorii din localitățile-gazdă.

Acțiunea din acest an se desfășoară sub forma unui proiect, având ca obiectiv principal o mai eficientă relaționare între etnicii români din Ucraina (regiunile Cernăuți și Odesa), Republica Moldova și România.

Programul săptămânii de ședere în România a fraților noștri de peste Prut cuprinde vizite la obiective turistice și cultural-istorice din județ.

Astăzi, grupul este așteptat la Palatul Administrativ din Bistrița, unde va fi primit de către Emil Radu Moldovan ! președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Nastasia Bob ! prefectul județului și a altor reprezentanți ai conducerii județului nostru.

Leave a comment