Doi maramureșeni trimiși în judecată pentru deținere de țigări de contrabandă

Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud cu propunere de trimitere în judecată dosarul penal complex privindu-i pe învinuiții: I.G.T de 39 ani și C.P.M de 28 ani, ambii din jud. Maramureș, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,contrabandă, deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit titlului VII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete (…) și evaziune fiscală”.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, în data de 05 noiembrie 2011, au deținut în afara antrepozitului fiscal cantitatea de 24.472 pachete de țigări marca Viceroy, (489.440 țigarete), fără a fi marcate și fără a se achita taxele datorate bugetului general consolidat al statului, provenite din contrabandă.
Din prejudiciul total în valoare de 291.023 lei, a fost recuperată parțial suma de 220.000 lei, prin aplicarea sechestrului penal asigurător asupra unor bunuri imobile aparținând învinuiților.

Față de învinuiții C.I.C. și C.I.S., reținuți la data de 27.06.2012 pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune, folosirea cu rea-credință a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folos propriu și spălare de bani, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea, pe o perioadă de 30 de zile.

Leave a comment