26/09/2017

Zilele orașului Beclean au debutat! Radu Moldovan a deschis oficial cea de-a X-a ediție

Începând de astăzi și până duminică, la Beclean se va desfășura cea de-a X-a ediție a Zilelor Orașului Beclean. Astăzi se împlinesc și 777 de ani de la atestarea acestui oraș.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc astăzi, la ora 12:00, în Casa de Cultură “Radu Săplăcan” din oraș.

La eveniment au luat parte subprefectul Ovidiu Frenț, președintele și unul dintre vicepreședinții Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, respectiv Stelian Dolha.

Radu Moldovan a fost cel care a avut onoarea să deschidă această ediție și să spună câteva cuvinte celor prezenți în sală. Moldovan i-a asigurat pe locuitorii din Beclean că orașul lor se va bucura de tot sprijnul necesar în demararea proiectelor.

La ediția din acest an a Zilelor orașului Beclean vor avea loc o serie de manifestări și acțiuni dedicate atât celor vârstnici, cât și tinerilor. Momente artistice, sportive, culturale, toate au fost stabilite în programul pregătit de Primăria Beclean pentru locuitorii acestui an.

Astfel, cei care aleg să se bucure de acest eveniment pot participa la un concurs de atelaje care se va desfășura la Herghelia Beclean. De asemena, va avea loc un campionat de fotbal care se va desfășura pe terenurile de sport din incinta Complexului Balnear Băile Figa.

În ceea ce privește partea artistică, pe scenă vor urca nume renumite din folclorul rămânesc, precum Cristina Retegan, Alina Ceuca, Ioachim Spânu, Nicolae Cioancă şi ansamblurile folclorice Mlădiţe Someşene – Cociu, Someşul Junior – Beclean, Someşul – Beclean.

De asemenea, cei mai tineri vor puta să se bucure mâine și poimâine de concerte pe cinste. Vor cânta pentru ei Anda Adam, Talisman, Delia, Holograf, Gina Pop și Rattle Jack.