Nouă persoane din dosarul drogurilor de pe Valea Someșului au primit mandate de arestare pentru 29 de zile

La începutul acestei săptămâni, o amplă acțiune de combatere a traficului și consumului de droguri a avut loc pe raza județului Bistrița-Năăsud.

Oamenii legii au efectuat mai multe percheziții în mai multe localități de pe Valea Someșului, dar și în orașele Năsăud și Sângeorz-Băi. În urma acestora, 13 persoane au fost reținute ăentru 24 de ore și alte 10 sunt cercetate în stare de libertate.

Cele 13 persoane reținute pentru 24 de ore au fost prezentate în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. În cazul a nouă dintre ele, magistrații Tribunalului Bistrița-Năsăud au emis mandate de arestare pentru 29 de zile.

Anchetatorii au stabilit că inculpații comercializau tinerilor din municipiul Bistrița și orașul Năsăud, precum și din localitățile învecinate, la solicitarea acestora sau cu ocazia unor petreceri private, drogurile de risc cannabis și rezină de cannabis cu sume cuprinse între 50-70 lei gramul și drogul de mare risc mefedronă sau „sare de baie” cu suma de 100 lei gramul.

Drogurile erau procurate din Spania (cannabisul și rezina de cannabis) și din Ungaria (mefedrona), fiind trimise disimulate în colete sau pachete prin intermediul unor firme de transport- persoane și coletărie, sau aduse personal de către traficanți cu mijloace auto sau cu trenul.

Leave a comment