25/09/2017

Tarifele la apă şi canalizare vor creşte

Veşti rele pentru bistriţeni! Tariful la apă se măreşte. Va creşte şi tariful la canalizare. Astfel de la 2,54 de bani, vom plăti pentru un metru cub de apă rece 2,75 de bani, în timp ce tariful la canalizare va creşte de la 1,37 de bani, la 1,65 de bani.

Reprezentanţii SC AQUABIS SA susţin că nu au putut evita majorarea acetor tarife. Ba mai mult, scumpirea trebuia să fie făcută de la 1 iulie, însă aceasta va fi aplicată doar de la 15 iulie.
Luna iulie aduce un nou val de scumpiri pentru bistriţeni. Vorbim despre tarifele pe care consumatorii le plătesc pentru un metru cub de apă, dar şi pentru canalizare.

Ioan Şandru, directorul Aquabis a declarat că “a vem obligaţia să aplicăm noile tarife. Am primit o adresă de la Ministerul Mediului şi Pădurilor şi trebuie să mărim tarifele”.

Preţurile nu se vor modifica foarte mult, susţin angajaţii Aquabis, însă cu siguranţă că această majorare îi va deranja pe oamenii de rând, care ajung să plătească lună de lună zeci de lei, poate chiar mai mult pentru apa rece şi pentru canalizare.

Puşi în această situaţie reprezentanţii firmei furnizoare de apă din judeţ spun că majorarea nu ar trebui să îi deranjeze foarte mult pe oameni, cu atât mai mult cu cât procentul de creşetere a tarifelor este unul mic. De asemenea, aceştia susţin că scumpirea nu putea fi evitată.

Comentarii

  1. Ggjyg spune:

    daca cresc preturile ar fi cazul sa fie si refacuta canalizarea…….orice ploaie inunda beciurile oamenilor ……
    Vi se pare normal sa cresteti preturile, cand d-voastra aveti canalizari de 2 lei??????????????