22/09/2017

Zilele Bistriței se vor desfășura și în acest an în două locații, pe pietonal și în Viișoara, pentru că primarul nu vrea să transforme orașul “într-o cârciumă de doi bani cu miros de urină”

O nouă ediție a Zilelor municipiului Bistrița se va desfășura în această lună în orașul nostru, în perioada 13 – 15 iulie.

Primăria Bistrița a început deja pregătirile și, primarul Ovidiu Crețu a organizat astăzi o conferință de presă prin intermediul căreia a vrut să facă o serie de precizări cu privire la acest eveniment.

Crețu a declarat că “modificăm puțin structura de participare datorită solicitărilor venite din partea bistrițenilor cu privire la locații. Însă, un lucru este sigur: nu renunț la ideea de a organiza o parte din evenimente la Viișoara. Nu îmi doresc mici și bere în Centrul Istoric și nici transformarea orașului într-o cârciumă de doi bani cu miros de urină”.

Pe pietonalul Liviu Rebreanu vor fi amenajate standuri cu expoziții de artizanat și concerte, urmând ca în Viișoara să se desfășoare alte evenimente.

De asemenea,pentru bistrițenii care totuși vor să ajungă în Heidenfeld, Ovidiu Crețu a declarat că se vor pune la dispoziție mijloace de transport în comun de tip Linia Verde.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc în data de 13 iulie, de la ora 10:00.

În cele trei zile, bistrițenii vor avea parte de o serie de spectacole și concerte. Pe scenă vor urca Distinto, Vunk și Antonia, Skizzo Skillz și Keo.

Bugetul total pentru această ediție a fost stabilit la 140.000 de lei, însă, municipalitatea spune că și în acest an, cu siguranță, Zilele Bistriței se vor autosusține.