Băsescu: Dacă mă întorc la Cotroceni, nu îi mai dau alt mandat de premier lui Ponta

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că dacă se va întoarcea la Cotroceni după referendum și îl găsește pe Victor Ponta încă premier, nu îi va mai da acestuia un nou mandat de premier, chiar dacă că USL va câștiga alegerile din toamnă.

“Acest om minte cu o senitătate incredibilă”, a spus Băsescu despre Ponta, referindu-se la declarația acestuia că i-ar fi solicitat pe 28 iunie un mandat de reprezentare la Consiliul European. “Mi-a cerut un mandat după ce începuse Consiliul”, a spus Băsescu, amintind că Ponta îi dăduse întâlnire pe 28 iunie la Bruxelles, pentru a discuta despre reprezentarea la Consiliu.

El a explicat de ce nu a plecat la Bruxelles la cel mai recent Consiliu European.

“Vreau să vă spun că eu nu am plecat dintr-un singur motiv: din ordinul premierului Victor Ponta, MAE a refuzat să transmită nominalizarea președintelui și a delegației sale pentru Consiliul European (…) Și nu aveam cum să ajung acolo să generăm o poveste urâtă pentru România”, a amintit Băsescu.

Președintele a adăugat că Ponta a încercat să facă credibilă ipoteza “noroc că eram și eu pe trotuar pe acolo și aflând că nu vine președintele, mi-am zis să salvez România”.

“Cred că Ponta nu o să poată fi un politician adevărat pentru că are impresia că în politică se poate minți cu seninătate, știind bine că minți”, a spus Băsescu.

Potrivit lui Băsescu, este cu totul altceva să nu prezinți adevărul “când nu știi sau ai informații proaste”, lucru care i s-a mai întâmplat și lui.

Băsescu a spus că Ponta a mințit despre el însuși în propriul CV. “El s-a redesenat pe el însuși în propriul lui CV. A vrut să îl credem masterand, a vrut să îl credem doctor, numai Victor Ponta nu a vrut să îl credem. Oare de ce se disprețuiește pe sine atât de mult ca să își pună zorzoane în CV?”, s-a întrebat Băsescu.

Președintele a dat asigurări că dacă se va întoarce la Cotroceni după 29 iulie, iar premierul va fi încă în funcție, nu îi va da acestuia un nou mandat în toamnă chiar dacă USL câștigă alegerile, sugerând că ar fi cazul ca acesta să nu aștepte rezultatul referendumului din 29 iulie pentru a-și da demisia din funcție.

“Victor Ponta nu ar trebui să aștepte data de 29 iulie. El în momentul de față este un om despre care toată Europa știe că plagiază (…) Poate că Victor Ponta gândește altă soluție pentru viața lui decât să rămână premier cu această ștampilă pusă pe frunte”, a spus Băsescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri seară, după suspendarea președintelui Traian Băsescu prin votul Parlamentului, că la momentul Consiliul European din 28 iunie se afla la Bruxelles la o reuniune PES și a solicitat mandat șefului statului pentru ca România să nu “rămână cu un scaun gol”.

Leave a comment