Bistrițenii de pe strada Compozitorilor, necăjiți că strada pe care stau e plină de gropi și praf

Mai mulți bistrițeni care locuiesc pe strada Compozitorilor din municipiului Bistrița s-au plâns primarului orașului, Ovidiu Crețu, despre faptul că această stradă este plină de gropi, cu toate că au existat promisiuni că va fi asfaltată.

Strada Compozitorilor este o stradă de pâmânt, situată în apropierea pasarelei vechi a municipiului Bistrița, iar oamenii care locuiesc aici spun că, pe lângă faptul că e plină de gropi există și foaret mult praf.

Într-o sesizare depusă pe portalul www.domnuleprimar.ro, Mihaela B. spune că “vă rugăm să găsiți o soluție pentru ca noi cei care locuim pe strada Compozitorilor (măcar până la mult promisa asfaltare). Vrem să putem respira și nou un aer mai curat. Din cauza faptului că strada este de pământ și exista un trafic mediu-mare, verile au devenit un cosmar pentru noi. Nu putem aerisi, casele sunt pudrate cu praf din cauza faptului că, atunci când trec mașinile, în urma lor nu se mai vede nimic la un metru distanță.Vă rugăm să trimiteți cisterna cu apă cel puțin o dată pe zi, să ude strada deoarece noi nu ne permitem să udăm și să plătim apa. Plătim impozite, dar condițiile sunt de cătun … fără lumină stradală, fără asfalt …”.

De asemenea, pe același site, un vecin al Mihaelei B. precizează și el că “așa ceva nu se poate, nu mai suportăm drumul plin de gropi, camioanele care transportă animale și staționează pe Compozitorilor și praful care se ridică la fiecare trecere cu mașina …”.

Municipalitatea a cuprins această stradă pe o listă a străzilor care urmează să fie asfaltate în viitor, însă, pentru moment trebuie identificate resursele necesare pentru realizarea acestei investiții. Mai mult, aceeași stradă a fost cuprinsă și pe o listă privind implementarea unui sistem de iluminat cu surse neconvenționale, dar, și în acest caz, situația e identică … lipsa fondurilor necesare pentru aceste investiții.

În schimb, o stradă care se află în imediata apropiere a străzii Compozitorilor, fiind vorba despre strada George Enescu a intrat încă de anul trecut într-un proces de modernizare. Cei care locuiesc pe această stradă vor avea în curând asfalt, ceea ce își doresc să obțină și bistrițenii de pe strada Compozitorilor …

Join the Conversation

1 Comment

  1. unde mama naibi este si aceasta strada? In primul rand primaria sa faca strazile principale, si parcurile.
    P.S. asa va trebuie daca ati votat cu  Cretu:)

Leave a comment