UPDATE: Consilierii județeni decid cine va ocupa posturile din instituțiile subordonate CJ BN rămase vacante în urma alegerilor din iunie 2012

Consilierii județeni s-au reunit astăzi în prima ședință ordinară din acest mandat, prilej cu care vor avea de dezbătut nu mai puțin de 14 proiecte de hotărâre.

Majoritatea dintre acestea vizează numirea unor reprezentanți în diverse funcții vacante din cadrul instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Primul proiect vizează numirea unui reprezentant în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru proiectul Sistem integrat de management al deșeurilor Bistrița-Năsăud.

Consilierii au trecut deja la dezbaterea proiectelor, primul dintre acestea fiind deja adoptat.

Dacă săptămâna trecută, când a avut loc o ședință extraodinară a CJ BN, au existat schimburi de replici între președintele Radu Moldovan și consilieri, astăzi, ședința a debutat în termeni pașnici.

ACTUALIZARE 15:21

Până acum, consilierii au dezbătut primele șase proiecte de pe ordinea de zi și, fără mari modificări acestea au trecut.

Consilierii au aprobat și proiectul privind retragerea dreptului de folosință gratuită a imobilului situat pe strada Alexandru Odobescu și recent modernizat în mandatul lui Liviu Rusu. La acea vreme, Liviu Rusu și-ar fi dorit ca această clădire să fie trasnformată într-un așa numit Palat al Culturii, însă, Radu Moldovan dorește cu totul altceva în această locație. Acolo se va muta Serviciul de Evidența a Persoanelor.

De asemenea, consilierii au aprobat și proiectul care prevede modernizarea Casei Argintarului din municipiul Bistrița. Se speră că se vor putea accesa fonduri europene pentru acest proiect.

ACTUALIZARE 15:35

Acum consilierii trebuie să decidă dacă sunt de acord sau nu cu organizarea unui concurs în vederea ocupării funcției de administrator al județului, post rămas vacant, după ce Liviu Rusu a pierdut alegerile din iunie 2012. În mandatul său, acest post a fost ocupat de Vasile Negrușeri.

ACTUALIZARE 16:05

Ședința din această după-amiază s-a încheiat, consilierii fiind rapizi și votând proiectele de pe ordinea de zi.

Leave a comment