19/08/2017

Micuţii bistriţeni, îndemnaţi la lectură

Lecturi, proiecţii de film pentru copii şi nu numai, toate aceste pentru micuţii bistriţeni, care în timpul vacanţei de vară vor avea ocazia să-şi îmbogăţească cunoştiinţele în cadrul întâlnirilor de la clubul de lectura „Apolodor”, organizate la sediul Bibliotecii Judeţene Bistriţa-Năsăud.

Copiii vor avea ocazia, în zilele următoare, să petreacă ore plăcute la sediul bibliotecii. Ei vor putea participa la ateliere creative, se vor întâlni cu scriitori şi vor putea să se implice într-o serie de activităţi dedicate în exclusivitate lor.

Reprezentanţii Bibliotecii Judeţene Bistriţa-Năsăud susţin că prin acest club se urmăreşte antrenarea copiilor în discuţii libere menite să le stimuleze imaginaţia .

Mircea Oliv, directorul Bibliotecii Judeţene, a declarat că “în aceste zile debutează clubul de vacanţă al copiilor. Ei se vor putea întâlni cu scriitori care o să îi ajute să desluşească taina scrisului în general. Va fi o zi în care vor viziona filme, se vor juca, vor citi cărţie …”.

Clubul de lectură Apolodor se adreasează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 9 ani. Copiii participanti la  acest proiect vor fi antrenati în  realizarea unei cărti de povesti pe care tot ei o vor ilustra.  Întâlnirile în cadrul clubului de lectură Apolodor au loc de două ori pe lună.