Micuții bistrițeni, îndemnați la lectură

Lecturi, proiecții de film pentru copii și nu numai, toate aceste pentru micuții bistrițeni, care în timpul vacanței de vară vor avea ocazia să-și îmbogățească cunoștiințele în cadrul întâlnirilor de la clubul de lectura „Apolodor”, organizate la sediul Bibliotecii Județene Bistrița-Năsăud.

Copiii vor avea ocazia, în zilele următoare, să petreacă ore plăcute la sediul bibliotecii. Ei vor putea participa la ateliere creative, se vor întâlni cu scriitori și vor putea să se implice într-o serie de activități dedicate în exclusivitate lor.

Reprezentanții Bibliotecii Județene Bistrița-Năsăud susțin că prin acest club se urmărește antrenarea copiilor în discuții libere menite să le stimuleze imaginația .

Mircea Oliv, directorul Bibliotecii Județene, a declarat că „în aceste zile debutează clubul de vacanță al copiilor. Ei se vor putea întâlni cu scriitori care o să îi ajute să deslușească taina scrisului în general. Va fi o zi în care vor viziona filme, se vor juca, vor citi cărție …”.

Clubul de lectură Apolodor se adreasează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani. Copiii participanti la  acest proiect vor fi antrenati în  realizarea unei cărti de povesti pe care tot ei o vor ilustra.  Întâlnirile în cadrul clubului de lectură Apolodor au loc de două ori pe lună.

Leave a comment