Peste un milion de lei pentru reabilitarea infrastructurii de acces din Peștera Tăușoare

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan a semnat contractul de finanțare al unui proiect ce prevede reabilitarea infrastructurii de acces în peștera Tăușoare.

Contractul a fost semnat la sediul Organismului Intermediar POS-Mediu din Cluj-Napoca.

Valoarea totală a proiectului este de 1.171.557,24 lei, din care 883.675 lei (90%) finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională și 98.186 lei (10%) finanțare nerambursabilă de la bugetul de stat.

Obiectivul general al proiectului este realizarea unui cadru de management eficient al ariei protejate de interes național Peștera Tăușoare și conservarea biodiversității, habitatelor naturale și speciilor existente în areal.

Proiectul prevede reabilitatea infrastructurii de acces în peșteră, cartarea și realizarea de studii geologice, geomorfice, de climă și hidrografie. Proiectul pune un accent ridicat pe conștientizarea importanței ariei protejate și a biodiversității acesteia pentru comunitatea locală și științifică.

Implementarea se va desfășura pe o perioadă de doi ani și jumătate iar beneficiarul proiectului este Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Complexul Muzeal al județului.

Managementul proiectului va fi asigurat de către consilierul de specialitate din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Iulia Strugariu.

Leave a comment