Seceta face ravagii în județ!

Peste 33.500 de hectare de teren cultivat au fost afectate de faptul că ploile au lipsit în ultima perioadă. Cele mai afectate au fost culturile de cartofi, de legume în general, dar și pajiștele.

Inginerii agricoli susțin că seceta din acest sezon ar putea duce la micșorarea producțiilor cu până la 60% sau chiar mai mult, în cazul unor specii. Soarele arzător, temperaturile ridicate și lipsa precipitațiilor le dau bătăi de cap agriculturilor.

În acest sezon, seceta a compromise déjà peste 33.500 de hectare cultivate. Partea proastă este că dacă în perioada următoare nu va ploua, suprafața terenului agricol afectat va crește considerabil.

„Condițiile de climă care s-au manifestat în ultima perioadă, respectiv secetă prelungită au afectat o suprafață de33.500 de hectare, în principal culturile de cartofi, legumele, pajiștele. Dacă în zilele următoare nu vor cădea ploi, precipitații, aceste suprafețe se vor mări, probleme fiind în special în zonele de sud ale județului” a precizat consilierul superior al Direcției de Agricultură și Dezvoltare Rurală Bistrița-Năsăud, Ioan Onișor.

Din cauza acestei secete prelungite, agricultorii vor avea de suferit și la toamnă. Producțiile vor scădea considerabil, avertizează specialiștii.

Situația din acest an este mult mai gravă decât își poate imagina cineva susțin inginerii de specialitate și asta deoarece împotriva secetei cei de la Direcția pentru Agricultură nu pot să lupte. Singurul lucru pe care îl mai pot face agricultorii, este.. .să se descurce așa cum pot, pentru a-și iriga culturile.

Sursa foto: www.dcnews.ro

Leave a comment