25/09/2017

Conferinţă pe teme de energie durabilă şi o plimbare cu bicicleta de Zilele Bistriţei

Ieri s-a desfăşurat în sala de consiliu a Primăriei municipiului Bistriţa conferinţa cu tema „Energia durabilă în Europa”, acţiune înscrisă în programul Zilelor municipiului Bistriţa.

Tema conferinţei reprezintă o problemă acută globală după cum a subliniat, în deschiderea evenimentului, primarul Bistriţei, Ovidiu Teodor Creţu: „Se pune acut, acum, problema combustibililor fosili. Vrem să lăsăm generaţiilor viitoare acelaşi confort, dar cu costuri reduse de energie, iar asta înseamnă energie regenerabilă – producţie de energie regenerabilă, dar şi economisirea ei. Producerea unui nou tip de energie rezolvă alte două probleme: mediul şi poluarea. Bistriţa s-a angajat în această competiţie prin înscrierea în Asociaţia Oraşe – Energie, iar acum doi ani s-a semnat şi Convenţia Primarilor prin care ne-am angajat în reducerea cu 20% a emisiilor de CO2, până în 2020”.

Municipiul Bistriţa este angajat în diverse campanii şi programe de reducere a poluării mediului, iar conferinţa desfăşurată este cu atât mai importantă pentru evoluţia acţiunilor pe care administraţia Bistriţei le întreprinde în acest sens.

După încheierea conferinţei „Energia durabilă în Europa”, reprezentaţii oraşelor înfrăţite şi partenere au acceptat invitaţia de a participa la un foto-angajament în cadrul Campaniei ENGAGE şi au făcut un tur cu bicicletele pe traseul: primărie – str. Gheorghe Şincai – str. Alexandru Odobescu – str. Nicolae Titulescu – Piaţa Centrală – primărie.