24/09/2017

Radu Moldovan, preşedintele CJ BN, s-a întâlnit cu ambasadorul Austriei în România

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan a discutat cu ambasadorul Austriei despre investiții în turism, energie și agricultură ecologică.

Întrevederea cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar Dr. Michael Schwarzinger, ambasadorul Austriei în România. La întâlnire au mai participat primarul Becleanului, Nicolae Moldovan și primarul orașului Năsăud, Mircea Romocea.

Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan a folosit din plin timpul petrecul cu ambasadorul și soția acestuia și a adus în discuție absolut toate subiectele care pot constitui o bază în dezvoltarea județului. Într-o atmosferă degajată a fost expus potențialul de afaceri al județului Bistrița-Năsăud și s-a discutat despre investiții în energie regenerabilă, agricultură și turism. Au fost stabilite ca și proiecte viabile, instalarea de microhidrocentrale pe Valea Someșului, un parc industrial în zona orașului Năsăud, investiții în dezvoltarea turismului medical în stațiunea Sîngeorz-Băi și dezvoltarea parcului balnear Băile Figa prin dezvoltarea infrastructurii de cazare.

În viziunea Ambasadorului Schwarzinger, strategia de dezvoltare și proiectele prezentate de președintele Consiliului Județean pot reprezenta un viu interes pentru investitorii austrieci. De asemenea, acesta a cotat ca semnificativ potențialul viticol al județului neexcluzând posibilitatea investițiilor în cultura și reconversia viței de vie.

Dr. Michael Schwarzinger este ambasadorul Austriei în România din anul 2010. Acesta a fost timp de 5 ani, ambasadorul Austriei în Lituania și a coordonat Reprezentanța Austriei la Uniunea Europeană în perioada 1997-2001.

Comentarii

  1. Anonim spune:

    Chelnerul l-a servit apoi pe ambasador cu kkt la tava acompaniat de pocait care canta pricesne cu voce de castrat!